Isplivala mračna TAJNA porodice Milošević: Slobodan nikad nije posetio OČEV GROB, a razlog je jeziv

"To je, možda, odgovor na neke Miloševićeve poteze u politici i životu"

Jedna priča iz života bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića tumači se kao najmračnija tajna Miloševićeve porodice, a vezana je za razvod roditelja u njegovoj ranoj mladosti i kasnija samoubistva, prvo oca, pa onda i majke.

Pokojna profesorka Smilja Avramov je svojevremeno ispričala da su se Miloševićevi roditelji razveli, a uzrok razvoda je bio taj što je njegova majka od supruga tražila da napusti sveštenički poziv, budući da je Miloševićev otac završio Teološki fakultet.

“Majka Stanislava bila je veoma komunistički orijentisana, jer je njen brat bio general. On je završio na Golom otoku i tamo preminuo. I ona se nakon toga obesila. Nakon razvoda stariji Slobodanov brat Borislav ostao je kod oca, a Slobodan je otišao s majkom”, ispričala je Avramov

U knjizi “Vatre i potop” Pero Simić i Dejan Lukić pišu kako je Svetozar Milošević, Slobodanov otac, napustio Požarevac i ostavio porodicu “kada je Slobodan imao tek četiri godine”, odnosno da je “prekinuo svaku vezu sa suprugom i sinovima” i otišao da živi i radi u rodnoj Crnoj Gori, gde se 1962. i ubio. Slobodan Milošević nije došao na njegovu sahranu, za razliku od svog starijeg brata Borislava.

Može se samo nagađati zašto je studentski seminar na Bohinjskom jezeru, u avgustu 1962, Slobodan Milošević proveo tako vedar i optimistično raspoložen, kao da mu se ništa ružno u porodici nije dogodilo, a kamoli da mu se uoči odlaska na Bohinj ubio otac.

“Isplatilo se biti kul u danima kada ti se ubio otac. Kasnije su Miloševiću nudili da ode do Lijeve Rijeke gde mu je očev grob, uz napomenu da je dobro prihvaćen u tom kraju, i u celoj Crnoj Gori. Nudili su mu helikopter, terensko vozilo, sve, ali on je odbio, nije ga to zanimalo. Mislim da Slobodan nikada nije bio na očevom grobu”, pisali su mediji, citirajući i svedočenja Nebojše Dragosavca.

Njegov cimer i kolega u omladinskom domu na Bohinju Špiro Galović rekao je da između oca Svetozara i sina Slobodana nije ni postojala emotivna bliskost.

“To je, možda, odgovor na neke Miloševićeve poteze u politici i životu. Mislim da nikada ni sa kim nije bio blizak niti je imao neka dublja prijateljstva. Sve su to bili površni odnosi, osim s Mirom”, objasnio je Galović.

Izvor: Objektiv.rs

 

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: