Italijani nehotice otkrili! Ovo su dva raspleta fudbalske sezone u Evropi!

Kako sada stvari stoje, nazire se rasplet fudbalske sezone. UEFA će naredne nedjelje razgovarati sa nacionalnim savezima, većina je da se odigraju prvo lige, a da zatim uslijedi rasplet u evrokupovima.

Tu bi varijanta bila da se odigra nokaut sistem, prvo kompletiraju parovi četvrtfinala, a onda se igra jedan meč na neutralnom terenu.

Finale bi bilo u avgustu u Turskoj, u jednom slučaju 8. avgusta, ako se šampionati završe u julu, a ako se produže do kraja sedmog mjeseca, jasno da bi onda završnica bila pomjerena za kraj avgusta, pominje se 29. avgust. To bi značilo i da nova sezona neće početi prije kraja septembra.

Druga opcija bi bila da se igraju kupovi paralelno sa šampionatima.

To je otkriveno u pregovorima italijanskih klubova, ta opcija bi podrazumijevala povratak Serije A krajem maja utakmicama revanša polufinala kupa, zatim bi šampionat bio nastavljen 31. maja, pa bi 10. juna bila odigrana zaostala četiri meča.

U slučaju da UEFA dogovori da se igra uporedo, onda bi i Italijani produžili sezonu pa bi šampionat bio završen 2. avgusta, ne bi bilo toliko vanrednih kola, a finale kupa bi bilo igrano krajem jula u Rimu.

Sve u svemu, Italijani ne brinu, nemaju poput Engleza rok kada moraju da završe prvenstvo, u PL se lome koplja oko završetka sezone 30. juna, dok veći klubovi žele da se iskoristi maksimalni rok 12. jul. To bi značilo i da engleski klubovi budu spremniji i odmorniji za evrokupove u nastavku ljeta.

Kod Španaca još ništa nije poznato, tek će se razgovarati, ali prije juna nema fudbala, Francuzi neće nastaviti, ako nastave uopšte prije 12. juna, a Njemačka će ipak, kako stoje stvari odložiti šampionat ipak za posljednju nedjelju maja, iako je bilo priče da će započeti ranije...

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: