Ivanišević i Đoković pokreću regionalne mini - turnire
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Situacija u svijetu tenisa usljed pandemije koronavirusa nije nimalo dobra, a trenutno stanje nimalo ne obećava. Tako Goran Ivanišević, proslavljeni hrvatski teniser, smatra da tenisa neće biti do 2021. godine. Da je situacija tako loša pokazuje i primjer Roland Garrosa, čiji organizatori već vraćaju novac za kupljene ulaznice.

Kako bi se regionalni teniseri što prije vratili u kakav takav ritam i održali formu, Ivanišević planira organizirati regionalne mini turnire, a u planiranju i realizaciji projekta će mu pomoći najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Oni sarađuju od 2019. godine, Ivanišević je član Đokovićeve ekipe, a dobra atmosfera je prenesena iz poslovnog i u privatni svijet, pa se njih dvojica jako dobro slažu.

"Ovo je situacija za koju niko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kada. Moja najoptimističnija procjena je da će se tenis nastaviti na proljeće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomjeranju Australijan Opena za mart, i to je opcija", smatra Ivanišević.

"Razmišljali smo u seriji mini turnira koji bi se održavali u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto u Hrvatskoj, a u Srbiji će biti sigurno. Vidjet ćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto funkcionisati u junu, julu..", dodao je Ivanišević.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano