IVANIŠEVIĆ SVE OTKRIO: Lekari su SAVETOVALI Novaka da ODUSTANE, ali Srbin je kao STENA

Mnogi igrači, a pre svega mediji stavljali su pod veliki znak pitanje povredu Novaka Đokovića u Melburnu. Ipak, kad se sve završilo isplivalo je na površinu šta se stvarno dešavalo. O tome kako se na “vrelom” australijskom betonu borio Nole sa povredom govorio je njegov trener Goran Ivanišević. On je istakao da je Srbin stena.

– Uli (Ulises Badio, Novakov fizioterapeut) je stvarno čudotvorac. Na svom stolu bi svaki put uspeo da ga spremi, uzimao je i tablete protiv bolova, nije trenirao između mečeva, tako da je zagrevanje onda pred mečeve bilo malo duže. Ipak, ništa od toga ne bi vredelo da Novak nije tako mentalno jak. Nikada nisam upoznao stenu kao što je on, mislim da je jedan od najčvršćih sportista na svetu, ne samo tenisera. Kada ga svi otpisuju, on nekako nađe novi izvor energije i vidim koliko truda ulaže u to i koliko komplikovano može da bude – rekao je Ivanišević za “Sport klub”.

Nekadašnji hrvatski šampion i osvajač Vimblodna je istakao da Novak nikako nije želeo da napusti takmičenje, iako su mu to doktori predlagali.

https://twitter.com/Jacsiss/status/1366712942205485059

– Posle povrede, bio sam tu kada su mu doktori rekli šta se dogodilo i koji su rizici ako nastavi da igra. Rečeno mu je da bi moglo da se pogorša, ali on je doneo svesnu odluku i rekao: “Uradiću šta god je potrebno da osvojim ovu titulu“. Držali smo se istog rituala svaki dan, sve se vrtelo oko terapije i na kraju je u poslednja dva meča osećao minimalni bol, pogotovo u poređenju s duelima s Raonićem i Zverevom.

Najviše Gorana Ivaniševića oduševljava mentalna snaga Srbina. Novak je mnogo jak.

– Novak je jednostavno jači od svih i ljudima je to teško da prihvate. Njegov um je toliko jak, veruje u svoje mentalne vežbe, u metode opuštanja, time je uspeo i da umanji bol koliko god je to fizički bilo moguće. I uz pomoć tableta protiv bolova takođe. Novak je isključivo bio koncentrisan na titulu od trenutka kad je kročio u Australiju. Sad ima 18 grend slem titula, verujem da će Rafa uzeti barem još jedan Rolan Garos, tako da je bilo važno da Novak održi korak. Trka je otvorena i biće zanimljivo.

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: