„Iz medija sam čuo da je Novak loš momak, a onda…“

Srbin je osvojio treću uzastopnu titulu u Melburnu pošto je pobijedio ruskog tenisera 7:5, 6:2, 6:2.

"Teško je. Ne volim da gubim, nije bitno da li je prvo kolo ili finale Grand Slama“, rekao je Daniil.

„Bio sam u igri u prvom setu, imao sam brejk prednosti u drugom, ali sam na kraju izgubio maksimalnim rezultatom. Nisam igrao loše, ali nisam igrao ni onako kako znam. Ja sam na sličan način dobio Rubleva i Tsitsipasa, oni su bili dobri, ali osjećao sam da sam ja bolji. Danas je tako bilo Novaku. Bio je bolji od mene. Naravno da sam ja neke stvari mogao da uradim drugačije, ali nisam uspio. Zato i nisam osvojio trofej“.

Na ceremoniji dodjele pehara, Rus se prisjetio prvog susreta sa Novakom.

"Ne sjećam se godine. Ja sam igrao fjučerse, a on je upravo osvojio Wimbledon. Moj trener mu je rekao da sam ja tu ako želi da trenira sa nekim u Monaku. Ja sam čuo priče iz medija da Novak nije dobar momak i tome sličn. Kasnio je i to je jedina loša stvar koje se sjećam. Bio je veoma dobar prema meni. Poslije toga me je poveo privatnim letom do Srbije na Davis kup. Oduvijek je bio dobar prema meni, pomogao mi je mnogo“. 

Rus je poražen drugi put u finalu Grand Slam turnira. Prethodno je u borbi za titulu na US Openu izgubio od Rafaela Nadala.

"Čini mi se da sam bliži tituli jer je iskustvo za mene najvažnije. Ako nekad u budućnosti ponovo budem igrao protiv Novaka u finalu, neke stvari ću uraditi drugačije. To ne znači da ću uspjeti, ali ću probati. Kada pričamo o Novaku, Rafi i Rogeru, uvijek kažem da su jednostavno bolji od ostalih. Ne stidim se da tako kažem jer je to istina. Ovaj poraz me možda manje boli od tog na US Openu, jer sam tada imao više šansi. Ali uvijek je teško kada izgubite. Međutim, najvažnije je da znam da sam pružio svoj maksimum“.

Medvedev je svjestan da je pred mladim igračima veliki izazov da sustignu Veliku trojku.

"Oni su najveća imena u historiji tenisa i niko ne može da ospori to. I tu pričam o rezultatima. Kao što sam rekao, ja imam 25 godina. Da bih osvojio devet titula na Australian Openu, morao bih da trijumfujem svake godine dok ne napunim 34. Vjerujem ja u sebe, ali mislim da ne mogu da uradim tako nešto. Isto važi i za Rafu, koji je osvojio Roland Garros 13 puta“, zaključio je Danil.

 

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: