IZBORI Hoće li Banjaluka nadmaštiti izlaznost od prije četiri godine?

U najvećem gradu Srpske, za glasanje na današnjim lokalnim izborima registrovana su 192.252 birača.

Banjaluci nego što ih je bilo prije četiri godine.

Kako su ranije rekli iz Gradske izborne komisije, za glasanje putem pošte prijavljeno je skoro 3.000 građana. Banjalučani danas biraju između dva kandidata za gradonačelnika, te još 70 političkih subjekata koji se nadmeću za mjesto u Skupštini Grada, od čega 14 iz reda nacionalnih manjina.

Ljudima pozitivnim na virus korona i onima koji su u izolaciji, a žele da ispune svoju građansku dužnost, na raspolaganju je deset mobilnih timova za glasanje.

Iz GIK su pozvali birače da se danas pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, nošenja zaštitne maske i držanja distance, kao i da provjere podatke o lokaciji svog biračkog mjesta radi što efikasnijeg odvijanja izbornog procesa na biračkim mjestima.

Za provjeru podatka na raspolaganju su sljedeće mogućnosti: na veb stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, slanjem SMS poruke i jedinstvenog matičnog broja na broj 091 12 12 12 ili telefonskim pozivom na brojeve u Centru za birački spisak: 051/244-531 i 051/244-532.

Na prošlim lokalnim izborima, održanim 2016. godine, na području Banjaluke glasalo je 105.315 birača ili 55, 5 odsto. U trci su bila 44 politička subjekta, te četiri kanidata za gradonačelnika. 

SrpskaInfo

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: