Izrael bombardovao Iran!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Oglasio se bivši izraelski ministar odbrane.

Bivši izraelski ministar odbrane, Avigdor Liberman, saopštio je da mu je visoki zvaničnik bezbednosnih službi rekao da je Izrael odgovoran za napad koji se prošlog četvrtka dogodio u Iranu u nuklearnom postrojenju Natanz.

U intervjuu za radio izraelske vojske Liberman je rekao da ima potvrdu o napadu na nuklearni objekat, ali da nije naveo nikakve detalje.

Ranije ove nedelje, "New York Times" je citirao informisanog "zvaničnika sa Bliskog Istoka" da je "Izrael odgovoran za napad." Izvor NYT-a je navodno rekao da je "Tel Aviv odgovoran za najnoviju eksploziju, ali da to nema nikakve veze sa ostalim incidentima."

Voli da letuje kod Dodika: Avigdor Liberman
Avigdor Liberman, Foto: AP

Portparol iranske Organizacije za nuklearnu energiju Bahruz Kamalundi najavio je da Islamska republika Iran "preduzima sve neophodne korake za obnovu objekta oštećenog na nuklearnom mestu Natanz."

Izjavio je da incident koji se dogodio prošlog četvrtka nije rezultirao gubicima života, dok su materijalni gubici bili ozbiljni.

- Organi bezbednosti zemlje trenutno su svesni incidenta, ali za sada ne nameravaju da razgovaraju o tome.

Eksplozija se prvi put dogodila u četvrtak uveče nakon što su lokalni snimci prikazali požar i dim koji se dizao sa objekta.

Irak
Foto: Tanjug/AP

Iranski zvaničnici tvrde da su otkrili uzrok eksplozije, ali zadržavaju te informacije do daljnjeg.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano