IZVRŠIO LJUDSKU PRAVDU: Ovaj srpski heroj je bio nepoznat decenijama, a sad dobija svoju ulicu u Beogradu!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da veruje da će odbornici Skupštine grada Beograda prihvatiti njegovu inicijativu i da će Blagoje Jovović, čovek koji je pucao u, kako kaže, najvećeg zlotvora srpskog naroda Antu Pavelića, dobiti ulicu u Beogradu.

Vesić je na svom Fejsbuku napisao da će grad Beograd imenovanjem ulice po Jovoviću ukazati počast tom srpskom heroju za njegov herojski čin, a nakon što je decenijama bio nepoznat za srpsku istoriju i predanje.

 

Prema Vesićevim rečima, na spomen ploči koja će se nalaziti u ulici Blagoja Jovovića pisati da je on 10. aprila 1957. godine u Argentini „izvršio ljudsku pravdu pucajući u najvećeg zlotvora srpskog naroda ustaškog vođu Antu Pavelića“.

 

„Uz pomoć nekoliko prijatelja, Blagoje Jovović, u nedostatku sudskog procesa i zakonske kazne, sproveo je pravdu nad zločincem Pavelićem. Tako je osvetio stotine hiljada Srba koji su nevini stradali od ustaške kame u stravičnim zločinima u Drugom svetskom ratu. Zlikovac je preminuo od posledica rana koje mu je naneo ovaj Sednica Skupštine grada Beograda na kojoj će se odlučivati o Vesićevom predlogu održaće se 30. jula.heroj“, napisao je Vesić.

izvor: nacionalist

IZVRŠIO LJUDSKU PRAVDU: Ovaj srpski heroj je bio nepoznat decenijama, a sad dobija svoju ulicu u Beogradu!

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano