"JASENOVAC NIJE KAO AUŠVIC, TO JE BIO RADNI LOGOR" Skandal u Hrvatskoj, čuveni reper napao Srbe (VIDEO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Članovi hrvatske rep grupe "Tram 11" su svojim nastupom u emisiji "Podkast inkubator" zgrozili javnost u regionu, pa čak i javnost Hrvatske.

Naime u pomenutoj emisiji su izneli svoj stav o logoru u Jasenovcu, rekavši da je to bio radni logor, da nije bilo ubijanja, ali da se o tome ćuti.

- To je mit, buraz, Jasenovac nije bio koncentracioni logor, egzekucioni logor. On nije kao Aušvic, ili Dahau, gde su masovno ubijali ljude. Jasenovac je bio radni logor sa fabrikama, to je istraženo, to postoji, ali ne daju na televiziju, izjavio je izvesni General Woo, poznati hrvatski reper.

Važno je znati da logor Jasenovac, kao sistem logora pod komandom iz logora Jasenovac, je bio najveći koncentracioni i logor smrti na prostoru okupirane Kraljevine Jugoslavije za vreme Drugog svetskog rata. Logor je formirala Nezavisna Država Hrvatska, istočno od istoimenog gradića, u avgustu 1941. godine, a uništile su ga ustaše u aprilu 1945. godine da bi sakrili i umanjili zločin koji su počinili. Državna administracija Hrvatske nazvala ga je "Radni logor Jasenovac", ali to je bio mesto za mučenje i ubijanje prvenstveno Srba, Roma i Jevreja, svih uzrasta, polova, starosnih dobi, socijalnih, obrazovnih i drugih profila, ali u to mučilište su dovođeni i svi drugi koji su podržavali Srbe, Rome, Jevreje, komuniste, partizane, ili su prosto bili ljudska bića koja "nisu odgovarala" tadašnjim vođama ustaške Hrvatske.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano