Jedna od liga petice je pred bankrotom. Klubovi su u gubitku preko pola milijarde eura
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Do kraja juna očekuje se da klubovi francuske Ligue 1, jednog od pet najjačih nacionalnih fudbalskih prvenstava u Evropi, akumuliraju preko 540 miliona eura deficita.

To otkriva francuski Mediapart, koji ističe da je zbog toga elitna liga u toj zemlji na rubu bankrota. Isti izvor ističe da su od početka velike ekonomske krize izazvane pandemijom koronavirusa tri kluba iz prve lige ostvarila dobit i to u iznosu od 4, zatim 4,6 i 5 miliona eura.

Međutim, svi ostali klubovi, njih čak 17, gotovo su fatalno u crvenom. Mediapart bez navođenja imena o kojima se radi piše da je jedan u minusu 206 miliona eura, pretpostavlja se da je to PSG, drugi 127 miliona eura, treći 59 miliona eura, a četvrti 54 miliona eura i tako dalje. 

U tekstu se ističe da je klubove do ruba propasti doveo prekid takmočenja zbog korone te što su posljedično ostali bez novca od TV prava.

Francuska vlada obavezala im se pomoći da prežive krizu, ali 224,5 miliona eura, koliko će država dati fudbalskim prvoligašima, nije dovoljno da pokrije ni pola njihovih gubitaka.

Index.hr

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano