JEZIV KRAJ JEDNOG OD NAJVEĆIH PEVAČA (42) - TELO BILO U RANAMA! Našla sam ga na podu, podigla sam mu kapak, A ONDA...
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Žena koja je pronašla Elvisa Prislija mrtvog opisala je trenutak kada je shvatila da ga više nema. Na podu WC-a, telo "kralja rokenrola" ležalo je nepomično.

Poslednji dani Elvisa Prislija bili su tragični, neuporedivi sa luksuzom i uživanjem na kakvo je bio navikao. Najpoznatiji pevač na svetu bio je gojazan, hronično je imao zatvor, a navodno je odbijao da se kupa mesecima, po nekim navodima, godinu dana nije ušao u kadu. Telo mu je bilo prekriveno ranama od ležanja a o njemu su brinule medicinske sestre.

Ugojio se samo u poslednjih nekoliko meseci neverovatnih 22 kilograma. Bila je to posledica toga što se zatvorio u svojoj spavaćoj sobi i samo jeo i jeo čizburgere. I sve tako dok nije dogurao do skoro 160 kilograma. Pevač, koji bi, da je poživeo, danas napunio 87 godina, takođe je bio na koktelu lekova. Popio je skoro 9.000 pilula u poslednjih sedam meseci života.

OD ČEGA JE BOLOVAO ELVIS PRISLI?

Patio je od glaukoma, hipertenzije, oštećenja jetre i uvećanog debelog creva.

Povukao se iz javnih nastupa tvrdeći da jedva govori, da mumla od lekova. Mučio se da ustane iz kreveta a gomila pilula koje je pio svakog dana su ga uništavale. Njegov rođak Bili Smit prisećao se kako je Elvis umeo da sedi u svojoj sobi i satima ćaska, ponekad prepričavajući svoje omiljene skečeve Montija Pajtona i pričajući priče iz svoje prošlosti. Nažalost, češće su ga hvatale paranoidne opsesije. Njegova medicinska sestra, Letiša Henli, napisala je u svojoj knjizi: “Bio je jadan. Bio je depresivan zbog starenja i što nije imao ženu koju voli. Nedostajala mu je Prisila. Njegovi prijatelji su mu dovodili lepe devojke, od 17 i 18 godina, ali on nije imao ništa zajedničko sa njima."

 

Njegov poslednji dan u životu bio je naporan. Navodno se uputio usred noći kod zubara kako bi mu ovaj prepisao tablete, igrao je skvoš sa Bilijem u 4 sata ujutro, a takođe je uživao u improvizovanoj sesiji na klaviru pevajući svoje omiljene pesme. Nekoliko sati kasnije, Elvis je pronađen mrtav. Ležao je licem nadole na podu svog kupatila. Imao je samo 42 godine.

Njegova devojka Džindžer Alden je pronašla telo rokenrol zvezde. Donji deo pidžame mu je bio spušten do gležnjeva. Delovao je kao da je pao sa wc šolje. O uznemirujućoj sceni, Džindžer, koja je tada imala samo 21 godinu, napisala je u svojim memoarima:

 

"Njegove ruke su ležale na zemlji, uz bokove, sa dlanovima okrenutim nagore. Bilo je jasno da se Elvis, od trenutka kada se srušio na pod, nije pomerio. Nežno sam mu okrenuo lice prema sebi. Tračak vazduha je izašao iz njegovog nosa. Vrh njegovog jezika bio je stisnut između zuba. Nežno sam podigao jedan kapak. Njegovo oko je gledalo pravo ispred sebe. Bilo je krvavo crveno."

JEZIVI REZULTATI OBDUKCIJE - 4 MESECA NIJE IŠAO U WC?!

Istog dana obavljena je obdukcija, ali je porodica odmah zapečatila izveštaj na 50 godina, što je izazvalo niz spekulacija o tome od čega je umro Elvis Prisli. Elvisovo srce je nateklo skoro dvostruko u odnosu na normalnu veličinu i ispostavilo se da je imao uznapredovao stadijumu kardiovaskularne bolesti. Uprkos tome što nikada nije pušio, pluća su mu bila prožeta emfizemom koji mu je sigurno otežavao disanje. Njegovo debelo crevo je bilo skoro dvostruko duže od onoga koliko je trebalo da bude i bilo je ispunjeno stolicom starom najmanje četiri meseca. Den Vorlik, glavni istražitelj Kancelarije glavnog medicinskog istražitelja u Tenesiju, prisustvovao je obdukciji i podstakao popularnu teoriju da je Elvis umro dok se naprezao da ode u toalet.

Preslijev hronični zatvor – rezultat višegodišnje zloupotrebe lekova na recept i prežderavanja hrane sa visokim sadržajem masti i holesterola – doveo je do onoga što je poznato kao Valsalvin manevar. Jednostavno rečeno, napor pri pokušaju nužde pritisnuo je pevaču trbušnu aortu, zatvorivši njegovo srce”, rekao je je jednom prilikom Vorlik.

 

Drugi su tvrdili da je umro od predoziranja drogom, ali kada je istraga ponovo otvorena 1994. godine, patolog Džozef Dejvis se nije složio sa tim.

“Položaj tela Elvisa Prislija bio je takav da je hteo da sedne na komodu kada je došlo do napada. Pao je napred na tepih i bio je mrtav kada je udario o pod. Da se radilo o predoziranju drogom, Elvis bi skliznuo u stanje sna. Povukao bi donji deo pidžame i otpuzao do vrata da potraži pomoć. Potrebni su sati da se umre od droge”, objasnio je on a prenosi Mirror.

Tri godine nakon Elvisove smrti, dr Džordžu Nikopulosu, pevačevom lekaru iz Memfisa, suspendovana je lekarska dozvola od strane države Tenesi na tri meseca zbog neselektivnog prepisivanja kontrolisanih supstanci. Ispostavilo se da je on Elvisu u poslednjih 20 meseci pevačevog života prepisao više od 12.000 pilula i da je sa sobom nosio tri kofera lekova. Ipak dr Nikopoluos tvrdi da su ti lekovi bili namnjeni celom Elvisovom timu. Njegove zalihe lekova su uključivale i lekove protiv bolova toliko jake da su ih obično davali pacijentima u krajnjoj fazi raka. Dok je tvrdio da je prepisao pilule kako bi sprečio muzičara da se okrene uličnim drogama, doktor je kasnije priznao da je Elvis poricao svoju zavisnost.

“Elvisov problem je bio u tome što nije video ništa loše u svemu tome. Osećao je da, uzimajući to od lekara, nije klasičan narkoman koji uzima nešto sa ulice“, rekao je on.

Godine 1981, dr Nikopoluos je optužen po 11 tačaka za prekomerno prepisivanje lekova, ali je oslobođen. Međutim, 1995. je trajno izgubio lekarsku licencu. Postoji još jedna teorija o tome šta je ubilo Elvisa - a priča o tome je počela zapravo deset godina pre nego što je pevač zapravo umro.

Ugledni kalifornijski lekar Forest Tenant pregledao je izveštaj obdukcije dok je branio Elvisovog doktora i veruje da je povreda glave koju je Elvis zadobio 1967. godine izazvala progresivni autoimuni inflamatorni poremećaj. Prema njegovom mišljenju, kao što je iznešeno u medicinskom radu iz 2013. godine, kada se Elvis spotaknuo o kabl televizora i udario u kadu, povreda je bila toliko teška da je prouzrokovala da se moždano tkivo pomeri i prodre u njegovu cirkulaciju. Tamo je telo identifikovalo materiju kao strano i proizvelo antitela da je uništi, što je izazvalo hipogamaglobulinemiju, poremećaj imunološkog sistema tela.

U to vreme se malo znalo o autoimunim bolestima, ali ovih dana se zna da izazivaju većinu simptoma koje je Elvis pokazao, od hroničnog bola, neracionalnog ponašanja, gojaznosti i uvećanih i bolesnih organa poput srca i creva. A 2016. Gari Rodžers, penzionisani detektiv odeljenja za ubistva i ujedno sudski patolog, rekao je za Hafington post da bi, imajući na umu te nalaze, pripisao Elvisovu smrt srčanom udaru izazvanom srčanim oboljenjima i upotrebom droga izazvanom autoimunom bolešću koja je bila izazvano povredom mozga.

“Morao bih da klasifikujem Elvisovu smrt kao nesreću. Ne treba nikoga kriviti – pogotovu ne Elvisa. On je bio teško povređen i bolestan čovek. Nema bilo čijeg konkretnog nemara i definitivno nema prikrivanja ili zavere krivičnog dela”, rekao je on.

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano