Još pet novih slučajeva zaraze korona virusom u ZVORNIKU
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Na teritoriji grada Zvornika još pet osoba koje su kontakti zaražene osobe iz Pilice, koja je testirana u respiratornoj ambulanti Doma zdravlja, pozitivne su na virus korona. Nakon pregleda u odjeljenju COVID Bolnice u Zvorniku ljekari će donijeti odluku gdje će biti smještene. Ostale 22 testirane osobe su negativne.

Na teritoriji grada Zvornika ukupno je pozitivno 15 lica, od kojih su sedam kontakti zaraženih osoba iz Skočića i Lokanja.

Tri lica su smještena u odjeljenju kovid zvorničke bolnice, od kojih će dva koji su bez simptoma danas biti prebačni u Republički karantin JU „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini, gdje se nalaze i ostale pozitivne osobe /ova ustanova namijenjena je za smještaj zaraženih lica sa područja grada Zvornika koji imaju lakšu i srednju kliničku sliku/.

U Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja prikupljaju podatke o kontaktima pozitivnih lica i vrše njihova testiranja.

Кomunalna policija sprovodi kontrolu poštovanja izrečene mjere kućne izolacije u kojoj se nalazi 36 osoba /u Skočiću, Lokanju, Pilici, Branjevu i Oraovcu/.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika podsjeća građane da su na snazi preventivne mjere držanja obaveznog rastojanja od dva metra i nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

izvor:(GU Zvornik) / INFO BIRAC

Mali Zvornik

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano