KAKO JE NA "PATRIOTSKOM SKUPU" IZVRŠENA POLITIČKA SAHRANA MILA ĐUKANOVIĆA: Svi sramni pokušaji odlazećeg diktatora!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Događaj o kojem ne prestaje da se priča...

Nedavno održani "Patriotski skup", čija je uvertira napravljena na Cetinju, predstavlja temu o kojoj se ne prestaje pričati u Crnoj Gori, ali i šire.

Snažna projava fašizma i neoustaštva, te stravična atmosfera linča, zgrozili su civilizovani svet, ali i međunarodnu javnost.

Prisustvo lica poput Brana Mićunovića, Blaža Đukanovića, te istaknutih funkcionera odlazećeg režima, među kojima i članova famoznog NKT-a, uz nezaobilaznu logističku potporu državnih resursa, ogolili su do kraja prirodu odlazećeg režima.

 
 

 

Foto: Printscreen

Poslanik Demokratskog fronta i velike narodne koalicije "Za budućnost Crne Gore", Slaven Radunović, u izjavi ocenio je da je skup takozvanih patriota u nedjelju, bio "labudova pesma" crnogorskog diktatora i njegovih najvernijih podanika.

- Sami skup i sve što je pratilo njegovu organizaciju najbolje je svedočanstvo kakav je sistem ovaj narod morao da trpi decenijama, zbog izbornih krađa i ucena. Svi blefovi režima, sve laži, sva duhovna beda doskorašnjih vlastodržaca isplivali su na površinu - poručio je Radunović.

On je izjavio da odlazeći režim nije imao ni časti, ni hrabrosti da pruži ruku onome koji ih je pobedio uprkos svemu, nego se odlučio na očajnički potez, da protestuju protiv onih koji su im sedam dana ranije skinuli politički skalp:

- Zakazali su skup, pa su se onda sakrili iza neimenovanih "patriotskih" organizacija. Skinuli su poziv na skup sa zvaničnog profila DPS-a, ali su pretili otkazima onima koji na njega ne dođu. Sipali su gorivo učesnicima i delili zastave, ali se nisu penjali na binu. Njihov "javni servis" je najavu i skup ispratio kao da je proslava državnog praznika. Policija je dokazala da je servis odlazeće mafiokratske vlasti, asistirajući joj u kršenju zakona. Sramni NKT je zanemario javno zdravlje zbog interesa diktatora - taksativno je nabrojao ključne mahinacije i nelogičnosti u ponašanju odlazećeg režima poslanik Slaven Radunović; poručujući na kraju da su građani poslušali apel nove vlasti i pustili, kako je istakao, da cirkus mirno dođe i ode iz glavnog grada i tako napravili od Đukanovića i Markovića klovnove.

Filozof i politikolog, Srećko Crnogorac, istakao je da je manifestacija neoustaštva zgrozila civilizovani svijeti i međunarodnu javnost.

- Bilo bi zanimljivo analizirati patogenezu povampirenja neonacističke retorike u društvu kome je ona oduvek bila strana. Bez sumnje, civilizovani svet je sa mešavinom čuđenja i zgražavanja posmatrao tzv. "patriotski skup", organizovan od strane odlazećeg režima jer, međunarodnoj javnosti su sasvim neshvatljivi razlozi zbog kojih bi dio populacije koja je istorijski postradala od strane nosilaca nacističke i ustaške ideologije, otvoreno prigrlio takvu toksičnu političku poziciju.

On je istakao da, sa ideološke strane, snažno pomeranje Đukanovića i njegovih pristalica ka krajnjem šovinizmu, nije iznenađujuće.

- Radi se, napokon, o makijavelisti koji nikada nije imao bilo kakva čvrsta ideološka ubeđenja i koji ih je površno prihvatao, zavisno do neposredne i promenljive političke potrebe. Ali, inauguracija elemenata ustaške ideologije na skupu koji je gebelsovski predstavljen kao skup ljubavi i patriotizma, nikada neće biti prihvaćena, niti od strane crnogorskog stanovništva, niti međunarodnih partnera - rekao je Crnogorac.

izvor: srbija danas

KAKO JE NA "PATRIOTSKOM SKUPU" IZVRŠENA POLITIČKA SAHRANA MILA ĐUKANOVIĆA: Svi sramni pokušaji odlazećeg diktatora!

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano