Kamion sletio s kolovoza, presjekao lipu napola, srušio zid (FOTO)

U selu Gornja Gorevnica kod Čačka došlo je do saobraćajne nesreće kada je vozač kamiona M. N, koji radi na izgradnji auto-puta, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s kolovoza.

Prema riječima očevidaca kamion je velikim brzinom uletio u nepreglednu krivinu i pretpostavlja se da su mu otkazale kočnice.

– Prevozio je tampon i bio pod velikim teretom. To je doprinijelo da kamion dobije dodatno ubrzanje. Probio je zaštitnu ogradu, udario u stoljetnu lipu koju je presjekao na pola. Tu se nije zaustavio već je razrušio zidane pomoćne objekte u domaćinstvu i završio prevrnut oko 100 metara od saobraćajnice – rekla je za RINU Vukica Lazović vlasnica kuće gdje je uletio kamion.

FOTO: RINA
FOTO: RINA

 

Na lice mjesta izašla je policija i ekipe Hitne pomoći. Vozač kamiona zadobio je teške tjelesne povrede glave i smješten je u Opštu bolnicu u Čačku.

Inače, zbog izgradnje dionice autoputa od Preljine do Požege, ovim putem svakodnevno prođe na stotine kamiona, pa su mještani i očekivali da se ovako nešto može desiti.

– Kuća je na lakat krivini i s obzirom da se vozi brzo, a put skoro potpuno uništen ovaj događaj od danas me ne iznenađuje. Ovdje ne živim stalno, ovo je imanje naslijeđeno od oca i bilo je omiljeno mjesto gdje smo provodili vikende i odmore dok radovi nisu počeli. Imamo i imanje pod voćem, ali smo od svega digli ruke – rekla je Vukića i dodala:

FOTO: RINA
FOTO: RINA

 

– Sada je ovdje sve bijelo od prašine, u dvorištu me može da se sjedi, a ne možete lako ni da razgovarate od buke kamiona. Nadam se da će nadležni održati svoje obećanje i vratiti ovaj put koji je nekada vojska gradila u prvobitno stanje – rekao je on.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: