KAMIONOM U HRVATSKOJ POKOSIO POLICAJCE NA MOTOCIKLIMA

Saobraćajnu nesreću u kojoj su na autocesti kod Novske teško povrijeđena dvojica policijskih motociklista izazvao je, u pretjecanju, vozač kamiona s prikolicom srbijanskih oznaka, izvijestila je policija nakon uviđaja.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak, 18. oktobra, oko 17.15 sati, na sjevernoj strani autoceste kod Novske. Kako je saopćila Policijska uprava sisačko-moslavačka, do nesreće je došlo kada se 48-godišnji državljanin Republike Srbije, teretnim vozilom na kojem je bilo pridodano priključno kretao u smjeru Zagreba.

On je započeo pretjecati skup vozila, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju, uslijed čega je udario dva službena motocikla kojim su upravljali policijski službenici u službi.

Uslijed udarca došlo je do pada oba policijska službenika na kolnik. Učesnici ove nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola, a ljekarska pomoć policijskim službenicima je pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška gdje su im konstatirane teške tjelesne povrede.

Uviđajem saobraćajne nesreće rukovodila je općinska državna odvjetnica u saradnji s uviđajnom ekipom Postaje prometne policije iz Kutine. Po dovršenim policijskim izvidima policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće na državno odvjetničku meritornu odluku, kažu u policiji, prenijela je Hina.

Crna Hronika Info

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: