KINESKU ZVEZDU MUŽ POLIO BENZINOM I ZAPALIO - UŽIVO! Zločinac osuđen na smrt, ceo svet je čuo njene VRISKE

Kineska zvezda društvenih mreža poznatija kao Lamu (30), preminula je u oktobru prošle godine nakon što ju je suprug polio benzinom i zapalio. Sve se odigralo dok je uživo snimala video, a zločinac je sada dobio najstrožu kaznu.

Kineski sud osudio je jednog muškarca na smrt, jer je ubio svoju bivšu suprugu tako što ju je polio benzinom i zapalio u programu uživo. Slučaj je izazvao bes u čitavoj zemlji i ponovo je izazvao debatu o nasilju nad ženama.

U poslednjem snimku objavljenom 14. septembra, neposredno pre zločina, kineska zvezda Lamu je pevala tradicionalnu tibetansku pesmu. Nekoliko sati kasnije istog dana, dok se snimala uživo, ekran je odjednom postao crn i čuli su se vrisci.

Ubistvo koje je počinio Tang Lu je bio ''veoma okrutan, a društveni uticaj izuzetno loš", navodi se u saopštenju suda.

Lamu, koja je poreklom sa Tibeta, imala je na kineskoj verziji TikToka hiljade pratilaca. Majka dvoje dece bila je poznata po svojim optimističnim postovima o ruralnom životu i pohvaljena je zbog toga što nije koristila šminku u svojim video zapisima koji su imali milione lajkova.

Njeni video zapisi prikazivali su kako se ona hrani u planinama, kako kuva i peva u tradicionalnoj tibetanskoj odeći. Lamu se razvela od Tanga, koji ju je zlostavljao dok su bili u braku, u junu prošle godine, tri meseca pre nego što ju je napao u domu njenog oca. Ona je na telu imala 90 odsto opekotina i umrla je dve nedelje kasnije.

Sud u prefekturi Aba, udaljenom ruralnom području na jugozapadu provincije Sečuan u kojoj živi veliki broj etničkih Tibetanaca, rekao je da je Tang zaslužio "strogu kaznu" u skladu sa zakonom. Nakon njene smrti, desetine hiljada njenih pratilaca ostavilo je poruke na njenoj stranici na sajtu Douyin, dok su milioni ljudi na platformi Weibo pokrenuli peticiju i tražili da pravda bude zadovoljena.

Kina je 2016. godine kriminalizovala nasilje u porodici, ali je ono uprkos strogim kaznama još uvek rasprostranjeno, posebno u ruralnim područjima.

(Mondo)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: