KO JE BIO MONSTRUM IZ BEČA: Otkriveno gde je nabavio oružje i šta mu stoji u dosijeu! Vlasti u decembru napravile OGROMAN PROPUST!

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer potvrdio danas da je napadač koji je u ponedeljak izvršio teroristički napad u centru Beča poreklom iz Severne Makedonije.

 

Kako prenose mediji, radi se o Kujtimu Fejzulaiju (20), mladiću makedonskog porekla rođenom u Beču.

"Bio je opremljen lažnim bombaškim pojasem, jednom automatskom puškom, pištoljem i mačetom, oružjem kojim je izvršio gnusni napad na nedužne građane", naglasio je Nehamer.

Austrijska policija je pretresla 15 kuća i uhapsila nekoliko ljudi, u blizini mesta stanivanja teroriste.

Prema pisanju austrijskih portala, Fejzulai je bio mladi talentovani fudbaler, ali se onda našao u društvu salafista i brojnih ljudi koji su osuđivani zbog terorizma.

Navodno je pripadao salafistima godinama, a posećivao je sve značajnije džamije tog pokreta širom Austrije i Mađarske.

 

Kako se sumnja, oružje za napad u Beču je nabavio u Slovačkoj gde je sa saučesnikom otputovao u julu. Putovali su kolima koja pripadaju majci saučesnika, a svi su već dobro poznati organima vlasti.

Podsetimo, terorista je snimljen kako ide ulicama Beča i puca po prolaznicima automatskom puškom, a na kraju ga je policija likvidirala.

Inače, Fejzulai je u decembru prošle godine pušten iz zatvora gde je izdržavao kaznu zbog pripadništva terorističkoj organizaciji. Kao simpatizer Islamske države osuđen je na 22 meseca zatvora jer je pokušao da ode na sirijsko ratište kako bi se pridružio džihadistima.

Uhvaćen je u Turskoj pri pokušaju prelaska u Siriju.

U decembru 2019. pušten je ranije zbog godina. Tada se smatralo da nije sposoban da izvrši smrtonosan teroristički napad, prenosi Dejli mejl.

Kurir.rs/Kurier.at/Heute.at

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: