"KO SE MAČA LATI, OD MAČA ĆE I POGINUTI" Novi skandal Mila Đukanovića: Sramno izvređao mitropolita Joanikija
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović ocenio je se na Cetinju danas dogodila, kako je naveo, "nasilna intronizacija mitropolita" crnogorsko-primorskog i neprimerena upotreba sile "protiv mirno okupljenih građana".

- Danas smo na Cetinju svedočili velikoj sramoti SPC i vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja. Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, pre svega vojske i policije, i potpuno neprimerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj prestonici - naveo je Ðukanović u saopštenju dostavljenom medijima.

On je dodao da je "Vlada Crne Gore obezbedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnoj broja građana Crne Gore."

 
 
pjimage_14_27.jpg
Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic
pjimage_13_29.jpg
Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic
 
 
 
 
pjimage_14_27.jpg
pjimage_13_29.jpg
pjimage_12_31.jpg
pjimage_11_34.jpg
pjimage_10_35.jpg

- Samo čovek bez dostojanstva bi sebi dozvolio da na takav način helikopterskim desantom na crnogorsku prestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog - dodao je, između ostalog, Dujaković.

Izvor:srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano