“Kod mene je gram bio gram”: Abdulah Iljazović osvojio mandat u Skupštini Brčko distrikta

Prema konačnim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija, kandidat Naroda i pravde Abdulah Iljazović osvojio je mandat u Skupštini Brčko distrikta.

Iljazović je osvojio 801 glas ili 31,86 odsto, te je tako postao najmlađi izabrani odbornik u Skupštini Brčko distrikta BiH ikad, piše Klix.ba.

Kandidat NiP-a pažnju javnosti je osvojio nakon što je na društvenim mrežama objavljeno da je prije tri godine bio optužen za prodaju droge.

Nakon objave na stranici “Raja sa biroa”, Iljazović se zahvalio na “reklami”, a potom je obrazložio da je to očekivao i ranije.

“Znam da sam zeznuo situaciju i ne mogu pobjeći od toga. Vjerujem da mogu pokazati kako čovjek kada se okruži pravim ljudima može uraditi nešto što mu je bilo nezamislivo prije tri godine. Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega”, našalio se Iljazović.

Ali, čini se da građanima Brčkog njegova prošlost nije zasmetala.

Ubrzo nakon toga njegovo ime je ponovo završilo u medijima, ovog puta jer je prijavio pokušaj krađe glasova, nakon čega je Centar za istraživačko novinarstvo razotkrio mrežu trgovaca glasovima u Brčkom.

Iljazović je prihvatio igru u kojoj će organizatori trgovine glasovima upasti u policijsku klopku, a sve je rezultovalo hapšenjem organizatora trgovine.

atv

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: