Korona u Hrvatskoj

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Saša Srića, pulmolog iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac, Igor Štagljar, molekularni biolog, Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu, Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije gosti su HRT-ove emisije Otvoreno u kojoj razgovaraju o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj.

Capak je kazao  da će Hrvatska napraviti sve da do "lockdowna" ne dođe. U proljeće nas je "lockdown" koštao 22 milijarde kuna.

- Ocjenjujemo da Hrvatska ima dobre epidemiološke mjere i kada bi ih se svi držali, situacija bi se sigurno poboljšala. Na raspolaganju nam stoji još niz mjera. U Sloveniji je incidencija više nego dvostruko veća od Hrvatske. Oni imaju nagli rast novih slučajeva, pa mi je logično da kreću u daljnje zatvaranje. Mi epidemiolozi skloni smo tome da donesemo strože mjere, međutim treba uvijek razmišljati da se život treba nastaviti i da država treba funkcionirati. Tu treba pronaći balans - kazao je.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: