Krenuli ubijati kršćane i čuli glas s neba
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Pavao je bio žestoki progonitelj kršćana, a na jednom takvom pohodu protiv njih, srušen je s konja te je čuo glas Isusa koji mu govori: Savle, Savle zašto me progoniš? Nakon tog izvanrednog događaja ime Isusa Krista proširilo se po cijelom svijetu.

Jurili su i pucali po kršćanima kad su ugledali Isusa koji im govori ove riječi

 

U utorak se Crkva spominje čudesnog događaja koji je obilježio povijest kršćanstva, obraćenje jednog čovjeka Pavla, a koje je dovelo do obraćenja milijuna ljudi diljem svijeta. Pavao je bio žestoki progonitelj kršćana, a na jednom takvom pohodu protiv njih, srušen je s konja te je čuo glas Isusa koji mu govori: Savle, Savle zašto me progoniš? Nakon tog izvanrednog događaja ime Isusa Krista proširilo se po cijelom svijetu, a upravo Pavao, nekadašnji progonitelj, najzaslužniji je za činjenicu da istina o Kristu nije zatrta u prvim godinama kršćanstva, već upravo suprotno, ona živi tisućama godina kasnije.

 

No, unatoč tome što Krist živi, on se i dalje progoni, a mnogi kršćani u islamskim zemljama i danas dvije tisuće godina od ovog događaja trpe zastrašujući progon i suočavaju se sa smrti zbog svoje vjere.

 

Jedan takav događaj opisao je Gospel Herlad  kad je izvijestio o skupini arapskih muslimana koji su progonili kršćane kad se dogodilo, odnosno na jedan način ponovilo, čudo biblijskih razmjera.

 

Krenuli na krštenje kršćana, pa ih zaustavio Bog

Haroon (ovo nije pravo ime, zbog opasnosti progona) je rekao da su on i 19 drugih islamskih militanata dobili informaciju da grupa kršćana održava službu krštenja. Požurili su u svoja vozila na mjesto okupljanja s namjerom da pobiju sve.

 

Njihova namjera je unijeti strah među kršćane diljem svijeta, kako bi prestali širiti Radosnu vijest muslimanima u njihovoj zemlji, rekao je Haroon. Međutim, kada su stigli, vidjeli su da kršćani odlaze. Već su bili u autobusu i na putu ka crkvi.

 

Umjesto da odustanu od potjere, militanti su pojurili za autobusom i počeli pucati na njih. Rizwan, koji je bio među krštenenima tog dana na Arapskom moru, prisjećao se kako su svi mislili da će umrijeti tog dana.

 

“Možda je plan militanata bio da nas ubiju u moru tijekom službe krštenja. Ali smo nekako završili službu ranije i krenuli natrag”, rekao je. Kada je vozač autobusa ubrzao, i militanti su vozili brže i nastavili pucati, rekao je Rizwan. Onda bez upozorenja, u roku od nekoliko sekundi nastala je pješčana oluja koja je sakrila autobus od militanata. Rizwan je rekao da su osjetili kao da se sam Isus pojavio u pješčanoj oluji, kako bi blokirao put i zaštitio ih od militanata, koji su na kraju prestali s potjerom i pucnjavom. Svi su slavili Boga i sigurno su stigli u crkvu.

 

Ono što nisu znali je da se Isus ukazao militantima. Haroon je rekao da su zbog pješčane oluje militanti morali zaustaviti svoja vozila, jer nisu mogli ništa vidjeti.

 

“Nismo se mogli pokrenuti”, rekao je. “Svi smo sišli iz automobila i nastavili pucati kroz oluju.” Odjednom, Isus se pojavio u pješčanoj oluji. Haroon je rekao da je izgledao “ljuto” i da su Njegove oči “bile kao goruća vatra”.

 

“Zašto me progonite; teško ti se protiv ostana praćakati”, rekao im je Isus snažnim glasom.

 

Njegov glas je bio toliko snažan da dok je govorio jak vjetar je doslovno oborio militante i izbio im pištolje iz ruku. Haroon je rekao da je cijela stvar bila “užasno iskustvo”. Dok su pokušavali ustati, shvatili su da ne mogu govoriti. Bili su uplašeni, a opet su imali mir, doživjeli su potpuno novo iskustvo.

 

Haroon je rekao da im je Isus rekao da je on “došao na svijet ne kako bi ga uništio, već spasio” i rekao im je: “Idite u miru.”

Dnevno

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano