KRIVOKAPIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: Naša vlada počiva na 7 stubova! (VIDEO)

Mandatar crnogorske vlade Zdravko Krivokapić saopštio je večeras da će nova vlada počitavati na sedam stubova i predstavio članove budućeg kabineta.

 

"Sedam je stubova na kojima počiva naa Vlada, - pet su prepoznati kao elementi kojima se prepoznaje rad na prostorima EU.

Prvi stub obuhvata zelenu ekonomiju, drugi digitalnu transformaciju, treći je regionalna saradnja i povezanost, četvrti je unapredenje konkurentnosti. Peti je socijalna zatita, esti je drutveno jednake anse", rekao je Krivokapić i dodao da je sedmi proces integracija ka EU.

"U tom delu opredelili smo se za 12 ministarstvava," rekao je mandatar u video obraćanju javnosti.

On je objasnio da zbog kovida nije organizovao konferenciju za novinare i podsetio na sporazum nakon izbora da će vlada biti ekspertska, prenose Vijesti.

"Prilikom dosadašnjeg rada opredelili smo se da prvi korak bude racionalizacija koja će dati odgovor na sve izazove koji su specifični za Crnu Goru", kazao je Krivokapić.

On je naveo da je napravljen specifičan model, a da će se fokusirati na vladavinu prava i borbu potiv korupcije i teškog i organizovanog kriminala.

Drugi deo su finansije i ekonomija. Želimo da finansije budu stabilne a ekonomija tako održiva da vidimo boljitke svakim danom u svakom pogledu," rekao je Krivokapić.

Dodao je da sledeći element koji mora da bude obrađen je obrazovanje, jer samo onaj koji ima znanje može biti na tržištu verifikovan i vrednovan bez obzira da li je u ili van Crne Gore.

"U periodu kada je naše zdravlje ugroženo virusom koji ne zaobilazi ni Crnu Goru, taj fundament je četvrta karakteristika koja predstavlja zdravlje", kazao je mandatar u obraćanju putem video poruke.

Обраћање јавности мандатара проф. др Здравка Кривокапића поводом формирања нове Владе Црне Горе

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Kurir.rs/Tanjug

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: