Krizni štab predložio vanredno stanje i policijski čas, odluka će biti doneta u naredna dva dana!

 

Iako je Krizni štab danas razmatrao uvođenje novih mera, Gojković je naveo da će konačna odluka biti doneta u naredna dva dana.

 

Jedina opcija koju u ovom trenutku medicinski deo Kriznog štaba predlaže je apsolutni apsolutni lokdaun, odnosno policijski čas, zabrana svih vrsta kontakata, jer je to po njima najcelishodniji način da se u ovom trenutku u sledećih sedam do deset dana smanji trend broja novozaraženih - istakao je Gojković.

 

Dodao je da medicinski deo Štaba smatra da smanjenje rada u objektima gde je veliki promet za sat, dva ili tri nije rešenje da bi se sprečilo širenje virusa, jer, kako je rekao, nakon toga građani mogu da organizuju kućne žurke što neće biti moguće kontrolisati osim uvođenjem policijskog časa.

 

Moramo voditi računa o javnom zdravlju, interesu naših građana, i zdravlja, ali se moramo voditi i mišlju kako ćemo kao država nakon godinu dana u svemu ovome da podnesemo ne samo ekonomski, nego i u ostalim aspektima, sociološki, psihološki, mentalno eventualno novi 'lokdaun' - rekao je Gojković.

 

Članovi Kriznog štaba su na sednici razgovarali i o mogućem pooštravanju kazni za one koji krše epidemiološke mere, istakao je Gojković.

 

 

Izvor : Juzne vesti

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: