"Kruna" je povučena!

 

Lista poznatih veterana "League of Legends-a" koji su 2020. okačili miš i tastaturu i dalje se produžuje. Bivši južnokorejski mid-laner i svjetski prvak Lee "Crown" Min-ho povukao se iz profesionalnih okvira, kako je i objavio na svom Instagram nalogu.

 

Crown je svoje putovanje započeo kao profesionalni igrač lige nakon što je napustio scenu "StarCraft II" 2014 godine. Njegova karijera dosegla je vrhunac 2017. godine kada je sa Samsung Galaxyjem pobijedio na Svjetskom prvenstvu savladavši veliki SK Telecom T1. Ekipa  je takođe propustila svjetsku titulu 2016. godine jednom partijom razlike protiv SKT-a.

 

2019. došao je u SAD kako bi se pridružio LCS timu "OpTic Gaming", ali imao je slabe nastupe s timom. Nakon kratkog boravka s CLG-om početkom ove godine, vratio se u Južnu Koreju i pridružio se Challengers korejanskom timu "OZ Gaming" u aprilu.

 

Crown se osvrnuo na svoju profesionalnu karijeru u svojoj objavi na Instagramu: "Sa određene tačke, umjesto da sam bio zabavan, zanimljiv i takmičarski nastrojen, sve su mi se misli ispunile negativnošću i postale stresne", rekao je, prema prevodu kompanije "Inven Global". „Sanjao sam stvari do kojih realno ne mogu doći i rekao još jednom pa opet još jednom i nekako izdržao do sada. Mislim da je napokon vrijeme da se oprostimo. "

 

Nejasno je hoće li Crown u potpunosti napustiti "League of Legends" ili će se odlučiti za treniranje ili streaming za nadolazeći period, ali bilo kako bilo ostaće nam u sjećanju kao taj koji se srušio dinastiju i donio novo doba u profesionalnom LOL-u.

 

U prilog vam donosimo najbolje play-eve ovog sjajnog mid laner-a.

https://www.youtube.com/watch?v=VRZ3ma6i2TY

 

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: