Kupila mu slatkiše pre zločina: Otkriveno zašto je Veljko zaklao babu Vericu, tražio joj je JEDNU STVAR

Veljko Nedeljković (18) iz sela Godačioce kod Kraljeva uhapšen je u sredu zbog sumnje da je u porodičnoj kući posle svađe sekirom ubio babu Vericu (67).

Kako Objektiv saznaje, kobna svađa počela je zbog objašnjavanja oko loženja kotla. Pošto mu baba nije dozvolila da ga založi, Veljko je uzeo sekiru i rascepao joj glavu.

– Veljko je živeo sam s babom po ocu, jer su mu roditelji bili u Sloveniji. Njegov otac Goran (45) tamo je dugo radio, ali razboleo se i čeka transplantaciju srca, pošto mu radi samo 15 odsto. Zbog toga je u februaru i Veljkova majka Danijela otišla u Sloveniju i tamo se zaposlila. Otad se Veljko povukao u sebe, bio je utučen zbog bolesti oca, a s babom Vericom se nikako nije slagao. Stalno su se svađali. Kako smo čuli, to jutro je od Verice tražio da založi kotao kako bi se grejala i njegova soba. Ona mu je rekla da nema drva i da može da založi samo vatru u svom delu kuće. On je tada poludeo i došlo je do žestoke svađe. Uzeo je sekiru i Verici rascopao glavu – ispričala je rođaka Nedeljkovića za Objektiv.

ZAVRŠIO ZA KUVARA, IGRAO KOŠARKU

Da je svađa zbog grejanja povod za tragediju, potvrdila je i Veljkova majka Danijela Lela Nedeljković, koja je odmah doputovala iz Slovenije.

– Moj Veljko je bio dobar, miran i povučen mladić, pravi anđeo, ali s babom se nikako nije slagao. Svađali su svaki dan, a ona ga je često grdila i vređala. Zato i mislim da je ovo uradio u naletu besa. Veljko nam se često žalio na babu. Izgleda da su se žestoko posvađali oko drva, valjda što se deo kuće u kojoj je živela Verica grejao, a Veljkov nije – ispričala je Danijela.

Ona kaže da je Veljko završio školu za kuvara u Kragujevcu i da je voleo da igra košarku.

– Retko je izlazio. Bili smo letos zajedno na Zlatiboru. U poslednje vreme je često menjao raspoloženje, postajao je nervozan i razdražljiv. Nije nam palo na pamet da će ovo dogoditi – rekla je plačući majka uhapšenog.

“ZAVRŠIO SAM, ZOVITE POLICIJU”

Rođaci Nedeljkovića potvrđuju da je bio povučen i da je bio sportski tip, pa nije ni pušio ni pio.

– Bio je predobro dete. Veljko ima stariju sestru, koja je završila dva fakulteta, u Beogradu i Kruševcu. Bila je u kući u vreme zločina. Pričaju da je najpre napao nju, ali da se ona zaključala u kupatilu. Verica je htela da odbrani unuku, ali Veljko joj je rascopao glavu i iskasapio je. Kažu da je bilo stravično! – opisuju rođaci Nedeljkovića.

Druga Veljkova rođaka pak kaže da je on bio psihički nestabilan od malih nogu, ali da se nije lečio.

– Bio je čudan, povučen. Ni sa kim se nije družio. Trebao je da ide u Sloveniju s majkom, ali nije hteo. Često je pretio babi da će je ubiti i govorio da ne može da je podnese. Kad je napao Vericu, komšije su čule viku i zapomaganje, a onda su je u dvorištu našli mrtvu. Veljko je samo izašao iz dvorišta i rekao im: “Sad sam ja završio, pa vi zovite policiju.”

Potom je otišao niz put. Izgledao je kao da nije bio svestan onoga što je uradio – prepričava nam rođaka.

KUPILA MU SLATKIŠE PRE ZLOČINA

Rođaci pričaju da se Veljko stalno žalio na babu.

 

– Govorio je da mu je baba isključivala struju kada bi pustio glasno muziku. Verica je jedno vreme bila kod sestre, ali vratila se kući. Taj dan je bila u prodavnici i rekla nekim komšijama: “Evo sam Veljku kupila slatkiše koje voli”, a on ju je ubio. Svi su u šoku. Goranu su javili šta mu je sin napravio. Dali su mu lekove za smirenje, možemo misliti kako mu je – pričaju rođaci.

objektiv.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: