"LAGALI SU NAS SVE VREME!" Osvanuo NOVI SNIMAK kobnog poteza Novaka Đokovića sa US Opena, njegovi navijači su tek sada BESNI zbog diskvalifikacije! /VIDEO/

Novak Đoković je diskvalifikovan kada je lopticom pogodio linijskog sudiju u osmini finala US Opena 2020, a njegovi navijači imaju nove dokaze da apsolutno nije imao nameru da nekoga povredi.

 

Štaviše, sada tvrde da, novim snimkom, može da se dokaže da nije ni u besu udario lopticu, kako mu se to dosad stavljalo na teret, a upravo je to i bilo opravdanje zvaničnika da ga izbace sa turnira.

Naravno, sudija Laura Klark koja je pala i borila se za dah, jeste bila pogođena u vrat i kao posledica toga prekinut je meč osmine finala US Opena u kome je trijumf pripao Pablo Karenju Busti (koji je neposredno pre ovog incidenta poveo sa 6:5), međutim - Noletovi navijači ubeđeni su da je diskvalifikacija bila preterano stroga kazna.

Naime, kako je objašnjeno u odluci organizatora turnira, Teniskog saveza Sjedinjenih Američkih Država, (USTA), Đoković je izbačen sa US Opena jer je prekršio član Pravila grend slema o zloupotrebi loptice, za šta se inače izriče finansijska globa i usmena opomena, a eventualno i oduzima poen. Uz to, postoji i diskreciono pravo glavnog sudije da za taj, ali i svaki drugi prekršaj pomenutih Pravila, nekoga diskvalifikuje.

Ali, da se vratimo na ono što je Đokovićeve navijače najviše iznerviralo. Pod tom "zloupotrebom loptice" smatra se sledeće: "Igrači/ce ne smeju da divlje, na opasan ili besan način udaraju, šutnu ili bace tenisku lopticu na sportskom kompleksu na kome se turnir održava, osim u razumljivom pokušaju da dođe do poena, što uključuje i zagrevanje... Radi pojašnjenja ovog pravila, zloupotrebom loptice se podrazumeva udaranje loptice sa namerom da ona ode van terena, udaranje loptice na opasan ili neodgovaran način na samom terenu, ili udaranje loptice bez svesti o posledicama (tog udarca)".

 

Logika kaže da je Đoković ili divlje, ili neodgovorno, ili na opasan ili na besan način udario lopticu, jer je zbog jednog od toga kažnjen. Međutim, novi snimak, verovatno napravljen iz ugla gde stoji jedna od kamera koja služi za sistem "Sokolovo oko", pokazuje da Đoković uopšte nije udario lopticu besno, već je, posle izgubljenog servis gema, neiskorišćenu koja mu je bila u džepu - poslao ka skupljačima loptica:

- Još uvek pokušavam da vidim kako to ljudi definišu "bes", "ljutnju", "silinu" na osnovu ovoga?, pitala se jedna od Noletovih navijačica, koja je i objavila pomenuti snimak u obliku "GIF"-a, a drugi dodavali i rečenice "Hvala Bogu na tehnologiji. Novi snimak izbliza pokazuje šta se desilo. Tu se vidi kako Nole, 'u besu', 'snažno udara' lopticu i pogađa sudiju. Pa, to je bio kraj gema, imao je lopticu u džepu i vratio ju je skupljačima. Lagali su nas! Molim vas, delite ovo!"

Djokovic DISQUALIFICATION after hitting line judge

The content used is strictly for research purposes and to help and educate others. All under the FAIR USE LAW. *COPYRIGHT DISCLAIMER UNDER SECTION 107 OF THE...

 

Izvor: blic.sport 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: