Лавров: Упозорили смо Америку – на безобразлук ћемо одговорити адекватно /видео/
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је у разговору са новинарима изјавио да Москва не жели рат, али да неће дозволити Западу да на најгрубљи начин игнорише њене интересе.

 

„Ако је до Русије – рата бити неће. Међутим, Русија неће дозволити Западу да на најгрубљи начин игноришу наше интересе. Преговори по питању безбедносних гаранција са САД и НАТО нису завршени“, казао је Лавров одговарајући на питање главне уреднице „Спутњика“ и телевизије „РТ“ Маргарите Симоњан да ли постоји шанса да до рата уопште дође.

Говорећи о безбедносним гаранцијама Лавров је казао и да у одговору САД и НАТО постоје и одређене „рационалне тачке“.

 

„Не могу да кажем да су преговори завршени. Американци и челници НАТО су, као што знате, преко месец дана разматрали поприлично једноставне предлоге које смо изнели по питању гаранција безбедности. Ми смо њихове одговоре добили тек прекјуче, и као што је у њиховом стилу, ти одговори су веома замршени иако постоје одређене рационалне тачке, додуше по другоразредним питањима“, казао је он.

 

Такође је рекао и да је одговор НАТО, за разлику од одговора САД, исувише идеологизован.

„Амерички одговор је пример дипломатске пристојности. Одговор НАТО је исувише идеологизован, до те мере да ме је помало било срамота за оне који су писали тај одговор“, додао је.

Лавров је оценио и да предлози које је Москва послала нису презахтевни, већ само оцртавају чињеницу да Москва жели да са њом сарадња буде заснована на искрен начин.

Упозорили смо Америку – на безобразлук ћемо одговорити адекватно

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров казао је у разговору са новинарима да је Русија упозорила Америку да ће на безобразлук по питању претњи о евентуалном одласку руског амбасадора Анатолија Антонова из САД одговорити адекватно.

 

„Ако се тај безобразлук настави, а такве изјаве не могу другачије да окарактеришем сем да је у питању безобразлук, ми имамо у резерви адекватан одговор. Изјаве попут оне да `ако не издате визе за обезбеђење америчком амбасадору у Русији ми ћемо затражити одлазак Антонова` ћемо решавати на равноправној основи. Изједначаваћемо наше дипломатско присуство“, казао је.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano