LEGENDARNI RUS NAPAO NOVAKA JER JE BRANIO RUSE! Srbi koji nisu za Ukrajinu posebno su NEPRIKLADNI!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nekadašnji prvak sveta u šahu Gari Kasparov kritikovao je najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Legendarni Rus je na društvenim mrežama objavio kako nije saglasan sa stavom Novaka Đokovića da ruskim i beloruskim igračima ne treba zabraniti takmičenje.

Bivši svetski šampion, a potom i politički oponent Vladimira Putina, je istakao kako oni koji nisu osudili poteze predsednika Rusije, ustvari su ga prećutno podržali

 

Sve je počelo od objave italijanskog novinara Marija Bokardija koji je preneo Đokovićev stav o zabrani za ruske tenisere

"Lično smatram da nema potrebe za suspenziju ruskih igrača. Takmičenje je njihovo pravo: postoji pravilo protiv diskriminacije u tenisu, koje kaže da svako može da igra po rangu, a ne po nacionalnosti. Vimbldon ga je prekršio, rekao je Novak", a objavio mladi italijanski novinar.

 

Kaparaov je na to reagovao na društvenoj mreži Tviter gde je podelio njegovu objavu uz komentar:

"Rusija možda može da se takmiči po rangu, ali oni ubijaju po nacionalnosti. Ruski sportisti koji ne osuđuju Putinov rat istrebljenja u Ukrajini ga podržavaju ćutanjem. A Srbin koji to ne učini posebno je neprikladan s obzirom na istoriju, kazao je šahista aludirajući na to da su Đoković i mnogi drugi Srbi bili u sličnoj situaciji tokom NATO agresije kao i Ukrajinci danas kod ruskog vojnog napada".

Kasparov se nakon odlaska u šahovsku penziju prilično aktivirao kao političar, čak je i najavio predsedničku kandidaturu, postao Putinov rival, ali ona nije bila uspešna zbog prema njegovom mišljenju opstrukcija.

Bivši prvak sveta u šahu je 2013. pobegao iz Rusije iz straha od progona, preselio se u Njujork, da bi se 2014. doselio u Podstranu kod Splita i dobio hrvatsko državljanstvo.

Šahovski prvak sveta je Gasparov bio u dva navrata, od 1985. do 1993. i od 1993. do 2000.

Kurir sport

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano