LIDER KOALICIJE "CRNO NA BIJELO" SPREMA VELIKU PREVARU: Dritan predložio za ministra Milovog "sigurnog glasača"

Lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović sprema veliku političku prevaru posle izbora u Crnoj Gori i u novu vladu 'gura' ljude koji su bliski poraženom predsedniku Milu Đukanoviću i njegovoj partiji! 

Ovo otkriva Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene (PZP), koji tvrdi da je Milan Marković - kandidat za ministra poljoprivrede koga predlaže Abazović - uoči parlamentarnih izbora 30. avgusta evidentiran kao sigurni glasač Đukanovićevog DPS!?!

Štaviše, ističe Medojević, Marković je u prethodnoj vladi bio savetnik ministra za poljoprivredu Milutina Simovića, koji je inače funkcioner DPS! Obična sprdnja Nebojša Medojević naglašava da je ovaj Abazovićev predlog za ministra najobičnija sprdnja. - Milan Marković, pomoćnik ministra Simovića, član vlade DPS. U evidenciji sigurnog glasa DPS bio je evidentiran kao sigurni glasač za izbore 30. avgusta 2020. Sad je kandidat za ministra poljoprivrede!!! Meni je ovo teška sprdnja!!!

Nadam se da su Vlado Božović i Gojko Perović zadovoljni ovom prevarom. Džaba smo krečili - objavio je Medojević na Fejsbuku, dodajući da bi Marković trebalo da bude kandidat za lustraciju, a ne funkciju. - Ali za vlasnike 'Vijesti' svaki član DPS koji je poslovao sa njima jeste ekspert! Optuživali su nas, za koje je narod glasao, da se borimo za fotelje, a sad ispade da se za sve fotelje bore Gojko Perović, Vlado Božović, Miško Perović i Željko Ivanović, za koje niko nije glasao - ogorčen je Medojević. Dritan Abazović, upitan da prokomentariše ove navode, kaže za Informer da ne zna odakle Medojeviću ove informacije.

- Ne postoji spisak kandidata za ministarska mesta. Ne znam šta je to Medojević video pa tako priča. Kad je već pomenuo Milana Markovića kao bivšeg saradnika u vlasti Mila Đukanovića, zašto Medojević nije i sebe diskreditovao po istom osnovu.

Naime, on je od 1991. do 1999. radio kao menadžer za privatizaciju u Agenciji za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja. Znači, učestvovao je u vlasti Đukanovića. Da li i njega to diskredituje i udaljava od bilo koje funkcije u novoj vlasti? - pita se Abazović. Analitičar Vladislav Dajković, komentarišući ove informacije, kaže da je koncept vlade u kojoj bi se nalazili bivši funkcioneri i članovi DPS potpuno pogrešan. - Oni koji su na bilo koji način učestvovali u sklopu Đukanovićeve vlasti ne bi smeli da priđu novoj vladi na manje od sto metara, a kamoli da budu deo nje. Nadam se da je ovo samo neslana šala - naglašava Dajković.

Politička trvenja

Analitičar Dragiša Janjušević, na drugoj strani, ocenjuje da je Marković izuzetan ekspert, bez obzira na to što je bio pomoćnik ministra poljoprivrede. - Učestvovao je u pregovorima sa Evropskom komisijom prilikom otvaranja poglavlja u vezi sa poljoprivredom u okviru procesa za pridruživanje Crne Gore u EU. Naravno, razumem nečiju ozlojeđenost ovakvim izborom i politička trvenja koja ovaj predlog povlači sa sobom - zaključuje Janjušević.

izvor:srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: