Lijepe vijesti iz Turske: Šestogodišnja Hana peti put pobijedila rak

U tijelu šestogodišnje Hane Pašanbegović više nema ćelija raka, javljaju iz Udruženja "Pomozi.ba". Ona ostaje u Turskoj gdje će primati hemoterapiju narednih nekoliko mjeseci.

- Jutro započinjemo sa divnom viješću iz Turske, u tijelu naše Hanice više nema ćelija raka. Hana Pašanbegović pet puta se borila sa karcinomom i nadamo se da je ovaj put malena lavica zauvijek pobijedila ovu opaku bolest. Ona ostaje u Turskoj i nastavlja sa kemoterapijama narednih nekoliko mjeseci - piše na Facebook stranici Udruženja.

 

Rođena je u junu 2015. godine, a ciste u stomaku su joj otkrivene s nepune dvije godine, koje su odmah operativno odstranjene u vidu velike tumorske mase. Tada je ustanovljeno i da Hana nema lijevi bubreg od rođenja.

- Do sada je na liječenje Hane Pašanbegović utrošeno oko 200 hiljada eura, ali novac je nebitan kod ovih stvari. Ako treba skupit ćemo još 200, samo da dočekamo dan kada će sve ovo biti gotovo i kada će Hana moći da nastavi svoj život mimo bolničke postelje - kazali su ranije iz "Pomozi.ba".

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: