LJUBIČASTO NEBO IZNENADILO MEŠTANE ŠVEDSKOG GRADA: Kad su saznali uzrok, tek onda su pobesneli (VIDEO)

Meštani švedskog grada Treleborga bili su zapanjeni kada su videli ljubičasto nebo iznad svojih kuća, a kako se navodi, uzrok svemu je obližnja proizvodnja paradajza.

 

Naime, farma je odlučila da koristi novo osvetljenje, kojim se štedi energija, ali je to za rezultat imalo da celo naselje bude u purpurnim bojama što noću liči na prizore iz naučnofantastičnih filmova.

null

Swedish town is shocked when sky keeps turning bizarre colour at night (and tomato crops are to blame) https://t.co/Rr0t67C4wS

Kako se navodi, svetlost koja pada na biljke bi trebalo da je dobra za njih i pomoći će proizvodnju. Međutim, meštani nisu toliko zadovoljni, pa su radnici farme morali da isključuju svetla od 17 do 23 časa.

"Iako će to za nas biti korak nazad, isključićemo svetla u večernjim satima. Nismo mislili da će ljudi biti ljuti, samo smo želeli da uštedimo struju i poboljšamo rast paradajza", naveli su vlasnici proizvodnje "Alfred Petersen i sin".

İsveç'te gökyüzü mor renge büründü

İsveç'in Trelleborg kasabasında gökyüzü, yakındaki Gislov kasabasındaki domates bahçelerinde kullanılan 'verimli enerji aydınlatma sistemi' nedeniyle mor ren...

kurir.rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: