Ljubomora je opasna stvar, naučite je kontrolisati

Partneri su često ljubomorni u vezi ako se naprimjer muškarac druži s drugom ženom ili ako ženi laska drugi muškarac. Biti zaštitnički nastrojen prema najdražoj osobi nije problem, no problem postaje kada ta ljubomora pređe u opsesiju.

S vremenom ta opsesija počinje stvarati sve veći razdor među ljudima i veza se polako počinje raspadati.

Biti mrvicu ljubomorna na partnera što provodi vrijeme s porodicom ili prijateljima nije loša stvar i zapravo ti govori da ti je do te osobe stalo. No kada ti razmišljanje o tome postane previše opsesivno i kada kroz partnerovo druženje s drugim ljudima počneš sumnjati u sebe, vrijeme je da napraviš korak nazad.

Ljubomora je najčešće uzrokovana nesigurnošću. Svi mi želimo drugima biti poželjni i želimo biti voljeni, no ako same sebi nismo poželjne i ne volimo samu sebe, to će se odraziti i na naše odnose.

Ljubomora je vrlo čest problem u vezi i zato smo pronašle najbolje načine kako je se riješiti i ne biti ljubomorna u vezi.

Razmislite zašto se tako osjećate

Ponekad ljubomora jednostavno znači da vam partner nedostaje i da želiš s njime provesti više vremena. Takav se problem lako riješi. No veći je problem ako ljubomora dolazi iz vaše nesigurnosti. Tada trebate dobro poraditi na njima kako ne bi uništila dobru vezu.

Jasno komunicirajte

Jednom kada otkrijete ko je krivac ljubomori, jasno komunicirajte o problemu s partnerom. Ako smatrate da ne provodi dovoljno vremena s vama, priznajte to partneru.

Ako sumnjate da nije vjeran ili da njegove namjere izazivaju ljubomoru, jasno mu daj do znanja. Možda nije najlakša stvar na svijetu, ali je puno lakša nego život s ljubomorom.

Ako pak ljubomora proizlazi iz vaše nesigurnosti, to je isto nešto što partner treba znati. 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: