LJUDINA - Policajac koji se prekrstio - heroj sa Košara
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Policajac koji je ostavio pušku da bi se prekrstio, nakon zvona koje je označilo ustoličenja Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Јoanikija na Cetinju je Petar Knežević, heroj sa Košara i pripadnik crnogorske Protivterorisitčke jedinice iz Podgorice.

 

On je, pod punom opremom, u času kada su počela da zvone zvona sa Cetinjskog manastira, prije izlaska Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija i mitropolita Јoanikija, uspio na brzinu da se prekrsti, što je izazvalo ogromno oduševljenje vjernog naroda, pišu "Večernje novosti".

Na društvenim mrežama potom se pojavio snimak pripadnika PTЈ, koji je u momentu kad su se oglasila zvona Cetinjskog manastira, koja su označila kraj ustoličenja, prvo premjestio automatsku pušku iz desne u levu ruku, a zatim prekrstio.

On je patrijarha Porfirija i mitropolita Јoanikija čekao da izađu kako bi ih sproveli do helikoptera u trenutku kada su Cetinjem odzvanjale detonacije sa barikada protivnika ustoličenja.

Na društvenim mrežama se pojavila i fotografija mitropolita Јoanikija i policajca Kneževića.

Mitropolit crnogorsko-primorski Јoanikije u Cetinjskom manastiru ustoličen je juče na liturgiji koju je služio patrijarh srpski Porfirije.

Više od 1.800 policajaca je obezbjeđivalo ustoličenje.

Oni su bili raspoređeni svuda oko manastira, kao i na samom ulazu.

IZVOR: ATV

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano