MAJČINA LJUBAV JE BESKRAJNA Godinama nosi sina sa invaliditetom na leđima kako bi doživio avanture širom svijeta (FOTO)

Niki Antram (43) iz Australije već godinama putuje svijetom sa sinom Džimijem.

Rodila ga je kada je imala 17 godina, zajedno su obišli veći dio zemlje, Havaje, Bali i mnoge druge destinacije iako njih dvoje idu u obilaske na pomalo neobičan način.

Džimi je dijete sa fizičkim i mentalnim invaliditetom. Oslijepio je kada je imao samo dva mjeseca i sada mu je potrebna cjelodnevna njega. Kada ga je Niki rodila, obećala je sebi da će mu pružiti najbolji mogući život, pa kako bi mu omogućila brojne avanture, nerijetko mora da ga nosi na leđima, piše Dejli mejl.

Zna da će joj nošenje Džimija na leđima vremenom postati sve teže.

Imaju i invalidska kolica koja ponekad koriste, a Niki pomaže svom sinu i da sam napravi po koji korak.

16831950_10212679795813668_2270284284934242871_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=7aed08&_nc_ohc=owde2pkBVG0AX9Vx80-&_nc_ht=scontent.fbnx1-1.fna&edm=AFCcVE4EAAAA&oh=00_AT_vG8C3owruHUy37jfLdEq1GY_01RC4XUgIy7dHPYND6A&oe=62044C6F

– Kad planiram naše veliko putovanje, uvijek se pobrinem da imam dovoljno pelena, odjeće, pa čak i jastučnica, plahti itd. Sve unapred planiram i najavljujem naš dolazak gdje god išli, od restorana, hotela do raznih avantura. Čak i ako znam da će sve biti u redu, volim da ih obavijestim o nama kako bih bila sigurna da sve razumiju i da sve prođe u najboljem redu – rekla je Niki.

Džimi je dosad jahao konja, vozio se sankama, plivao sa delfinima… Niki je rekla kako dvojac, zbog Džimijevog stanja, ne može da odseda u bilo kakvom smještaju.

– Izuzetak su bili Havaji gdje su svi željeli da im se Džimi pridruži – kaže.

Već je isplanirala da sljedeća njihova avantura bude po Kanadi, ali ih je pandemija u tome spriječila pa se nada da će to uskoro proći. Trenutno zbog kovid-mjera obilaze Australiju.

– Srećna sam jer Džimi ima slična interesovanja kao i ja. Oboje uživamo u prirodi, u vodi, u avanturama. Od Balija do Havaja bismo stajali napolju po cijelu noć, jer i on voli da se zabavlja. Pronalazim načine kako da mu osiguram najbolji život. Većinu vremena najviše uživa u najjednostavnijim stvarima. On je moja inspiracija. Uvijek je srećan, nasmijan… Ponekad se pitam kako mogu da budem tužna kad vidim njega tako nasmijanog iako nikad nije video boje, oblake, dugu… On ipak sjedi i smješka se. Ne vidi me na konvencionalan način, ali sigurna sam da u mislima ima viziju o tome kako izgledam – ispričala je Niki, piše Blic.

IZVOR: SRPSKA INFO

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano