Mediji: Ko je posećivao Eleza u zatvoru?

Vođa jedne od regionalnih kriminalnih grupa Darko Elez, pre izručenja Sarajevu, ispitan je ponovo u prostorijama ekstradicionog pritvora.

Tom prilikom svoje odgovore i saznanja o određenim krivičnim delima počinjenim u Srbiji, od kojih se neka tiču saradnje sa ekipom Veljka Belivuka, ali i likvidacijama počinjenim u Srbiji, potvrdio je i na poligrafu

ovom trenutku istragu, međutim, koja se vodi u našoj zemlji, najviše interesuju zločini koji su dovođeni u vezu sa Elezom, ali i zaštiti koju je uživao ne samo dok je izdržavao kaznu u Sremskoj Mitrovici, već i kasnije, po izlasku sa robije.

"Elez je uživao gotovo povlašćeni tretman u zatvoru", navodi sagovornik "Novosti" iz istrage.

"Osuđen je na devet godina robije za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i trgovine narkoticima. Iz zatvora je izašao posle osam godina, a prethodno je nekoliko godina proveo u otvorenom odeljenju. Neki od zatvorskih stražara su posvedočili da je od 2017. godine imao veoma zanimljive posete. O tome će tek biti govora", navodi on.

Povezanost Eleza i Belivuka, kao i njihovo delovanje pod okriljem "kavačkog klana", posebno jednog od navodnih vođa Radoja Zvicera, predmet je dalje istrage. U fokusu su i njihovi zaštitnici u redovima srpske policije, ali i među državnim funkcionerima.

Nova hapšenja i privođenja očekuju se narednih dana, a o svim saznanjima bezbednosnih službi biće reči i na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je zakazana za subotu po podne.

Izvor: b92

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: