MEDVED NAPAO LJUDE NASRED ULICE: Zavladala opšta panika u gradu, sve se tragično završilo (VIDEO)

Lovci su ubili braon medveda u severnom gradu japana Saporu nakon što je divljao po gradu, naneo povrede nekolicini ljudi, uključujući jednog vojnika.

Vlasti Sapora su tvitovale u petak da je medved ''odstranjen'', a lokalna televizija je rekla da su lovci ubili medveda.

Ranije na vestima je prikazan medved kako se kretao duž ulice gde su stambene zgrade, kako prelazi prometnu ulicu i kako se pojavio na vratima vojne kasarne, te da su se uznemirene trupe razbežale.

Jedan vojnik je povređen kada ga je medved ogrebao kandžom, a on je upravo trebalo da bude jedan od domaćina olimpijskog maratona i trke u avgustu.

https://youtu.be/CwtiYGFFKaE

Druga žrtva je povređena kada ju je medved napao s leđa, osoba je odvedena na nosilima.

Zbog divljanja medveda zatvarene su lokalne škole i otkazano je nekoliko letova na malom regionalnom aerodromu, javljaju mediji.

Portparol vlade Kasunobu Kato rekao je stanovnicima regiona Hokaido na budu na oprezu.

https://youtu.be/pLN11JicH5U

- Četvoro ljudi, uključujući i jednog pripadnika vojnih snaga, napadnute su i povređene od strane braon medveda. Saosećamo se sa njima - rekao je on ranije danas.

- Zvaničnici grada Saporo, policija Hokaida, kao lokalno lovačko udruženje stigle su na lice mesta. Oni koordiniraju i nameri da uhvate mrkog medveda ili ga ubiju, ako se smatra potrebnim - dodao je.

Jedna žrtva medveda je u 40-im godinama, druga ima oko 70, a treća 80 godina, dok o četvrtoj žrtvi nema informacija.

Azijski crni medvedi su poreklom iz većih delova Japana, uključujući glavno ostrvo zemlje, dok smeđi medvedi lutaju Hokaidom i dalje na severu.

Japansko društvo zaduženo za medvede i šume upozorilo je da su medvedi koji obitavaju u šumi u većem broju primećeni u naseljenim područjima, jer traže hranu.

SrbijaDanas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: