MERKELOVA ĆE SPAVATI U BEOGRADU: Nemačku kancelarku čuvaće antiterorističke jedinice - OVAKO će izgledati njena poseta Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće sutra kancelarku Savezne Republike Nemačke Angelu Merkel, koja dolazi u zvaničnu i oproštajnu posetu Srbiji.

Avion kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel stiže u 16.10 na Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, gde će biti organizovan doček.

Ceremonija svečanog dočeka odvijaće se ispred Palate Srbija u 18 časova, nakon čega sledi "tête-à-tête" razgovor sa predsednikom Srbije.

Nemačka kancelarka prenoći će u Beogradu, a Srbija će biti jedina zemlja u regionu koju će zvanično posetiti. Sastanak u Tirani, koji sledi nakon posete Srbiji, biće susret sa svim premijerima država zapadnog Balkana, dok će se od državnika jedino lično sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 
 

Biće angažovane i specijalne antiterorističke jedinice, kao i snajperske jedinice koje će s okolnih krovova motriti na situaciju. Od građana će biti traženo da drže zatvorene prozore na ruti prolaska nemačke kancelarke, a šahtovi na trasi su već zavareni, prenosi Blic.

Mere bezbednosti će biti iste kao kada su Srbiju posećivali predsednik Rusije Vladimir Putin, ili Džozef Bajden, tada sa mesta potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Angela Merkel

Detaljan program posete Angele Merkel Srbiji:

- 16.10 Doček kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel na Aerodromu "Nikola Tesla"

- 18.00-18.10 Ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija

- 18.15-18.45 Tête-à-tête razgovor predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel

18.50-19.20 Izjave za medije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel

Zbog epidemiolških mera, pres konferenciju će moći da prate samo novinarske ekipe 23 elektronska medija (TV ekipa) i novinskih agencija. Svim ostalim medijima biće omogućeno praćenje iz Pres centra Palate Srbija.

Odluka nemačke kancelarke da dođe na Zapadni Balkan na samom kraju svog mandata, odnosno uoči odlaska u “političku penziju”, pokazuje da je ona pridavala veliki značaj ovom regionu, naročito u proteklih pola decenije, ocenjuju za Danas stručnjaci za spoljnopolitička pitanja, komentarišući sutrašnju zvaničnu posetu Angele Merkel Beogradu i činjenicu da će ona u utorak u Tirani razgovarati sa premijerima balkanskih država.

Izvor:srbijadanas.com

OVAKO SRPSKA PRESTONICA DOČEKUJE MERKELOVU: Veličanstven prizor na zapadnoj kapiji Beograda! (FOTO)

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: