Milan Tegeltija vjerovatno podnosi OSTAVKU sljedeće sedmice ?!

Predsjednik VSTS Milan Tegeltija najvjerovatnije će podnijeti ostavku na ovu funkciju već sljedeće sedmice, saznaje Banjaluka.net

“Sljedeće sedmice biće održana konferencija za štampu u Banjaluci na kojoj ću javnosti saopštiti svoje odluke i njihove razloge”, napisao je Tegeltija na Twiteru.

 

“Pritisak svake moguće vrste i skoro pa nemogući uslovi rada sa kojim se suočava Milan Tegeltija već duži niz godina, kulminirao je zadnjih dana potpuno neskrovenim objelodanjivanjem činjenice da se nezakonito, prati prisluškuje, snima, fotografiše te se od tih materijala konstruišu različite montaže u cilju rušenja njegovog ličnog i profesionalnog integriteta koji su smišljeni kako bi se prikazao osobom koja protivzakonito obavlja svoju dužnost” rekao je sagovornik Banjaluka.net.

On dodaje da niko od međunarodnih organizacija, stranih ambasada, niti domaćih institucija, osim rijetkih političara iz Republike Srpske, od kojih je jedan Milorad Dodik, nije stao u odbranu Milana Tegeltije kao predsjednika VSTS.

“Blagonaklono dio domaće političke javnosti, posebno opoziocione, gleda na ove sramne atake na Milana Tegeltiju uz kokice aplaudirajući ovakvom nezakonitom iživljavanju na čovjeku koji je čvrsto stajao na svojim profesionalnim i ličnom principima. Teško je očekivati da bi bilo ko pristao da dalje radi u takvim užasnim okolnostima i izlaže svoj život, kako je to i sam rekao, takvim nezakonitim atacima, u situaciji kada je i u sam VSTS očito prodro taj nezakoniti uticaj, pa se postavlja pitanje bilo kakve smislenosti daljeg boravka u Sarajevu za Milana Tegeltiju u takvim uslovima.

Bosna i Hercegovina je očito država u kojoj je bezakonje sasvim dozvoljeno i čak pozdravljeno, ako su u pitanju ljudi koji smetaju SDA i pojedinim stranim centrima moći, kaze sagovornik našeg portala.

Milan Tegeltija je izdržao punih šest i po godina, othrvao se svim pritiscima, bio na braniku dok je to imalo ikakvog smisla.

“Kada tako nešto postane besmisleno, bilo bi suludo ostajati u Sarajevu u takvoj atmosferi bezakonja, pritisaka i ugrožavanja sigurnosti i još svojim prisustvom tamo, u ulozi neke buduće sarajevske ikebane, koja se nizašta ne pita dati legitimitet institucijama, u ovom slučaju VSTS, koje su očito potpale pod vanjski politički, ali i strani uticaj” tvrdi sagovornik Banjaluka.net.

Odluke Milana Tegeltije saznaćemo sledeće sedmice, nakon toga, moći ćemo već naslutiti u kom pravcu će dalje ići odnosi u BiH, i čemu se možemo u budućnosti nadati.

( D.J/ Banjaluka.net )

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: