Miljana hoće ABORTUS, prema dijagnozi PSIHIJATRA sposobna je da UBIJE, a evo šta o situaciji kaže ZAKON

Miljana Kulić i Lazar Čolić Zola obeležili su rijaliti svojim turbulentnim odnosom. Nedavno je kao bomba odjeknula vest da je Miljana ponovo u drugom stanju.

Iako je izjavila da planira da ide na kiretažu kada je saznala da je trudna, sada se zadrugarka premišlja. Miljana se uplašila da psihijatrijski lekovi koje je konzumirala mogu da utiču negativno na plod i da izazovu anomalije. Zola pokušava da je ubedi da ovaj put treba da zadrže dete jer je ono plod njihove ljubavi.

Podsećamo, Miljana je uzdrmala javnost kada je u trećoj sezoni "Zadruge" ostala trudna sa Zolom, a zatim abortirala. Njena porodica je podržala u donošenju te odluke, a i ovaj put navijaju da Kulićeva ode na kiretažu. Dok su je neki razumeli da u tom trenutku nije bila u stanju da odgaja još jedno dete, drugi su je oštro osudili zbog ovog postupka.

 

 

Kulićeva je juče posetila ginekologa, a onda sa gledaocima podelila šta joj je doktorka poručila. Naime, Miljanina trudnoća je visokorizična zbog tableta koje je pila i doktorka ju je posavetovala da ode u genetsko savetovalište kako bi se podvrgla detaljnijim ispitivanjima ploda. Ono što je za sada poznato je da je plod u materici i da je star pet i po nedelja.

Mnogi su doveli u pitanje njenu sposobnost da po drugi put rodi dete. Podsećamo, ona je prošle godine u rijalitiju javno pričala o svom problemu i tada je otkrila koju dijagnozu ima.

- Meni je moj psihijatar rekao da sam ja emotivno nestabilna, eto to je moja dijagnoza, zašto da krije. Ja sve radim u vezi, kuvam, perem, peglam, čuvam dete, a on spava do pet popodne, glumim mu mamu - rekla je Miljana.

Nakon ovog njenog priznanja, oglasio se i psihijatar Jovan Marić koji je progovorio o Miljaninom o stanju. Ona nije njegov pacijent, ali donosi zaključak kao posmatrač. Zabrinuo se za njeno ponašanje kada je uzela nož i nasrnula drugog učesnika rijalitija.

Jovan je istakao da Miljana beži od realnosti, kao i da je odbila da ide kod njega na terapiju, jer ne veruje da je bolesna. On ističe i da je Kulićeva potpuno nepredvidiva i da je sposobna da povredi sebe i druge.

- Ovo što se desilo pre neku noć više nikada ne bi smelo da se dogodi. Miljana nije smela da uzima nož u ruke u trenucima rastrojstva. Ona je sposobna da povredi sebe, a i druge, u najgorem slučaju čak i da ubije. Nemojte olako shvatiti Miljaninu dijagnozu, to nikako nije za šalu, to je veoma ozbiljan problem. Pa svaki dan čitate da je neko nekog ubio, i to iznenada - rekao je on prošle godine i dodao:

 

 

- Kada bilo kakav vid agresije počini osoba koja ima mentalne probleme, u ovom slučaju Miljana, ne možemo a da se ne zapitamo da li je to na bilo koji način moglo da se spreči. Psihološki poremećaji, kao i svaki drugi zdravstveni problem, mogu se lečiti - izjavio je psihijatar prošle godine za "Svet" i naglasio da nikada nije kasno da se počne sa pravom terapijom, kao i da Miljana što pre mora da izađe iz rijalitija da bi se sprečila "tragedija".

Poznato je da je Miljana pet i po nedelja trudna i da joj je ostalo još malo vremena da donese odluku da li će roditi. Zakon u Srbiji je jasan, svaka žena ima pravo da do desete nedelje odluči da li će otići na kiretažu. Nakon desete nedelje situacija se komplikuje jer u periodu od 10-te do 12-te nedelje konzilijum lekara mora da podrži tu njenu odluku, a nakon 12-te nedelje mora da se uključi i etički odbor zdravstvene ustanove.

S obzirom na to da je punoletna i da nije lišena poslovne sposobnosti, te da joj nije potrebna dozvola staratelja, dolazimo do zaključka, da je samo Miljanina odluka da li će na svet doneti još jedno dete.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano