MILO, BLIŽI TI SE KRAJ! Mandić najavio Đukanovićev poraz na izborima i otkrio šta će biti sa SPORNIM ZAKONOM
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Milo Đukanović

Pobeda je tu, samo je treba snažno zagrliti. 30. avgusta uveče će se desiti velike promene, a već 31. avgusta ujutru počinjemo da radimo na oporavku Crne Gore i izvesnijoj budućnosti svih njenih građana, Srba, Crnogoraca, Bošnjaka, Albanaca...

Ovako priča Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije i šef izbornog štaba Narodne koalicije "Za budućnost Crne Gore". Kako ističe, narod je ovoga puta prelomio jer zna da će u procesu oporavka od ove krize DPS i Milo Đukanović gledati kako da oporave sebe, a ne njih. I spreman je da to kazni, dodaje.

- Zrelo je! Milo Đukanović je političar bez bilo kakvog političkog uverenja i potpunog odsustva za doslednost u javnom nastupu i delovanju. Ovladao je veštinom manipulisanja saradnicima do neslućenih razmera, o čemu uverljivo svedoči tako dug staž vladanja kao i činjenica da je umio, da za vlastite ciljeve i opstanak na vlasti iskoristi snagu NATO-a, recimo u vreme bombardovanja SRJ 1999. godine, a nešto ranije nadigra i zloupotrebi važne srpske nacionalne ustanove prilikom političkog razlaza sa pokojnim Momirom Bulatovićem.

- Sadašnje prilike su drugačije jer u jeku onoga što je trebalo da bude turistička sezona, suočavamo se sa veoma tamnom rupom, za koju niko od nas nije siguran koliko je zaista duboka. Godinama je režim kockao budućnost Crne Gore na turizam, plaže, ugostiteljstvo i odmarališta za bogate, bez plana B ukoliko stvari krenu krivim smerom. Sada kada nas je pogodila korona, mi vidimo da Crna Gora zahvaljujući jednoj tako katastrofalnoj ekonomskoj politici režima nema praktično od čega da živi. Industrija je uništena, poljoprivreda slaba, a budžeti porodica naših građana svedeni na minimum minimuma. Povrh svega toga režim je udario i na naše duhovne temelje. Zbog svega toga narod je ovoga puta prelomio. Narod zna da će u procesu oporavka od ove krize DPS i Đukanović gledati kako da oporave sebe, a ne njih. I spreman je da to kazni - rekao je Andrija Mandić.

 
 

- Mi smo zauzeli stav da do izbora ne komentarišemo istraživanja javnog mnjenja. Pogotovo što smo sa mnogim kućama koje se time bave, pa i sa pomenutom, imali mnogo lošeg iskustva u prošlosti jer su u najvećem broju slučajeva prikazivali rezultate nauštrb realnog stanja. Mi smo tu uvek bili oštećeni. Neka građani procenjuju rezultate poslednjeg istraživanja. Naše je da radimo na velikom zadatku koji imamo. A to je smena režima 30. avgusta - kaže on.

 

Andrija Mandić
Foto: Profimedia

- Mislim da sam uradio pravu stvar što sam svoje mjesto na poslaničkoj listi ustupio profesoru Zdravku Krivokapiću i tako poslao jasnu poruku da naše pojedinačne političke karijere nisu važne kada se brane tako velike stvari poput ovih koje su danas ugrožene na ovom prostoru. Nestranačka ličnost, ugledni profesor, kao novo lice naše kampanje snažno poziva dosadašnje apstinente i jedan dio kolebljivog biračkog tela Mila Đukanovića da podrže promjene i bolju budućnost Crne Gore. Posebno me raduje činjenica što u pobjedu tako čvrsto i snažno ne vjerujem samo ja i naši stranački funkcioneri, nego ogroman broj onih drugih koji nisu partijski svrstani, a koji poput nas žele promjene i na svakom koraku rade za budućnost Crne Gore. Nova Srpska demokratija, čiji sam predsjednik, kao i Demokratski front, uradili smo mnogo ustupaka i uložili velike napore da se okupi jedanest opozicionih stranaka u veliku narodnu koaliciju "Za budućnost Crne Gore". Za pobedu naroda na ovim izborima trebalo je dati sve što se moglo dati. Ja i moja stranka smo to sa velikim zadovoljstvom uradili - rekao je Mandić.

- Ovi izbori su veoma teški jer se održavaju u vreme pandemije koja je zahvatila čitavi svet. Teško se mogu koristiti osnovni tradicionalni izborni alati poput masovnih okupljanja pristalica. Radimo u veoma otežanim uslovima i prema onome što čujemo od građana u razgovoru, pobeda opozicije će biti tako ubjedljiva da DPS neće imati mogućnosti a da ne prihvati narodnu volju. Ona će biti tako jasna i nedvosmislena da neće moći biti dovedena u pitanje u smislu rezultata. Sve ostalo će potom ići svojim prirodnim tokom - navodi on.

Andrija Mandić spomenuo je i šta će biti sa spornim Zakonom zbog koga je ustala Crna Gora.

- Mi smo koalicija koja ima jasan odnos prema tom diskriminatorskom zakonu. On će u najbržem roku biti stavljen van snage kada dođemo na vlast i neće više deliti Crnu Goru. Naša pobjeda zaustaviće bezumne napade DPS-a na Crkvu. DPS više nikada neće biti u prilici da koristi našu policiju da se obračunava sa građanima samo zbog toga što pripadaju nekom narodu ili veroispovesti. To je ono što garantujemo svim građanima Crne Gore - kaže Andrija Mandić.

IZVOR: SRBIJA DANAS

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano