DNO DNA! MILO: Joanikije krsti goveda! KNEŽEVIĆ: Onda prvo od tebe da počne!

Crnogorski predsednik izvređao mitropolita crnogorsko-primorskog rekavši da "dokon pop i goveda krsti", poslanik Demokratskog fronta mu na to žestoko odbrusio.

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, sramno je izvređao mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija poručivši mu da besposlen pop i goveda krsti. Đukanovićeva izjava podigla je prašinu, a među prvima je u odbranu mitropolita stao Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, koji je na to odgovorio da on prvi treba da stane u red za krštenje.

mitropolit Joanikije

FOTO: YOUTUBE PRTSCR / ОСТРОГ ТВ СТУДИО

Reče i osta živ

Đukanović odavno ne bira sredstva kada je u pitanju omalovažavanje SPC, a naročito otkako je njegov DPS smenjen sa vlasti na talasu litija, ali ovako nisko nikad nije pao.

Komentarišući izjavu mitropolita Joanikija da je puno toga naučio od srpskog istoričara Aleksandra Rakovića (koji Crnogorce naziva separatistima), Đukanović je kazao: "Besposlen pop i goveda krsti".

Milo Djukanovic, Milo Đukanović

FOTO: EPA/BORIS PEJOVIĆ

- Teško je tu nešto pametno prokomentarisati. Dobro je da sam čuo da postoji makar još jedan čovek na planeti kome trucanja kvaziistoričara mogu biti inspiracija. Sramota je takvu osobu nazivati istoričarem, a još veća je da bilo ko od odgovornih ljudi u tome može pronalaziti uzor za definisanje svojih stavova - naveo je Đukanović.

Jadno

U odbranu crkvenog lica prvi je ustao Knežević, koji je poručio crnogorskom predsedniku da, ako je tačno da besposlen pop i goveda krsti, onda on prvi treba da bude u redu za krštenje.

0432036058, Milan Knežević, Crna Gora, Demokratski front

FOTO: PROFIMEDIA/SAVO PRELEVIC/AFP

- Ako je tačna Đukanovićeva teza da besposlen pop i goveda krsti, onda je Milo trebalo prvi da bude u redu za "krštenje" - napisao je jedan od lidera DF na društvenoj mreži Tviter. Sa druge strane, iz Mitropolije juče nisu hteli da se zvanično oglašavaju, samo je jedan od viđenijih sveštenika prokomentarisao za nas list da "pas laje, vetar nosi".

Kurir.rs/K. B.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: