MILO PUKAO! HERCEG NOVI GA POSLAO U PROŠLOST! Najteži poraz DPS-a, još 4 mandata manje nego pre! OVDE je osvojio 0 glasova!

DPS je uništen! Odlazi u prošlost"-  ovo je jedinstven zaključak u izbornom štabu liste Za budućnost Herceg Novog. 

Prema rezulattima ove liste, na osnovu oko 80 odsto obrađenih glasova, DPS je osvojio 8 mandata, odnosno 4 mandata manje nego 2017. godine. Po ovim rezultatima, Demokrate su osvojile 10 mndata, odnosno mandat više nego 2017, a lista Za budućnost Herceg Novog 7 mandata, odnosno 1 mandat više nego na prethodim lokalnim izborima. 

U štabu liste za Budućnost HN u ovom trenutku opkupljeni pevaju "I čuje se do nebesa, nema više DPS-a.

Na osnovu podataka Demokrata, a na osnovu 75 odsto obrađenih podataka, Demokrate su osvojili 27,44 odsto glasova, odnosno 10 mandataDPS 21,4 odsto, ili 8 mandata, što je 4 mandata manje nego 2017. godine, lista Za budućnost HN 19,5 odsto glasova, odnosno 7 mandataNovska lista 19,2 odsto, mandata, URA 7,8 odsto, mandata, i Prava CG 4,4 odsto, odnosno 1 mandat.

Slavlje je i ispred izbornog štaba Novske liste:

U toku je brojanje glasova, a prema rezultatima u koje je reporetr Kurira imao uvid u izbornom štabu liste Za budućnst Herceg Novog i Boke, na biralištu Provodina, lista DPS-a Mila Đukanovića nije dobila nijedan glas.

Iz Opštinske izborne komisije su izjavili da tokom izbornog dana nisu zabeležene nepravilnosti koje bi mogle uticati na regularnost izbora.

Takođe su saopštili da je do 19.30 časova na birališta izašlo 64,77 odsto glasača, odnosno 16.575 građana. 

https://youtu.be/xzbXJuFPjDw

Prema izvorima  Demokrata, izlaznost do 19 sati je 63,31 odsto, odnosno glasalo je oko 16.200 birača, od upisanih 25.590. Pre četiri goine na lokalnim izborima u Herceg Novom izlaznost je bila 66,95 odsto.

Izlaznost na lokalnim izborima u Herceg Novom do 17 časova je 52 odsto građana, saopštila je Opštinska izborna komisija (OIK).

Za 35 odborničkih mesta takmiči se šest izbornih lista, od DPS, do liste Za budućnost Herceg Novog, URA, demokrata, Novska lista.

Lokalni izbori u Herceg Novom održavaju se danas, a do 13 časova je na birališta izašlo 39,4 odsto građana, saopštila je Prava Crna Gora

Iz Demokratske Crne Gore naveli su da je do 13.00 glasalo 39,39 odsto, ili 10.081 birača, navode "Vijesti".

Prema podacima Demokrata izlaznost do 11 sati 25,8 posto, nesto manje nego pre 4 godine kada je do 11 sati izlaznost.bila 29,58 posto.

Naša koalicija za budućnost Herceg Novog očekuje izvarendan rezultat na ovim lokalnim izborima. Vodili smo pozitivnu i afirmativnu kampanju i mnogi naši sugrađani su to prepoznali, očekujemo mnogo veći broj glasača nego pre 4 godine. Očekujemo dan će nam veliki broj građana dati glasove i da ćemo od sutra raditi na poboljšanju života i da Herceg Novi napokon krene", kaže Ivan Otović, nosilac liste za budućnost Herceg Novog.

Ovo su drugi izbori od poraza Mila Đukanovića i DPS na parlamentarnim izbora 30. avguista prošle godine.

Prethodne lokalne izbore u Nikšiću održane sredinom marta DPS je takođe izgubio, a vlast u Nikšiću formirali su lista Za budućnost Nikšića, demokrate i URA.

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: