MILO REŠIO DA PREKINE ĆUTANJE: Slušajte samo ovo!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da će uskoro biti rasplet kada je reč o formiranju nove vlade u toj državi i da će "od onih koji će raspolagati 41 mandatom u paralmentu dobiti njihovu ponudu za formiranje vlade".

On je u intervjuu za "Newsmax Adria" rekao da postoje najave da će to biti tri opozicione koalcije, ali da imaju međusobno dosta udaljene programe "i ako postoji nešto što ih zbližava to je želja da smene DPS".

Na pitanje da li će učestvovati u tome, on je odgovorio.

- Ne, zašto bi učestvovali. Ja sam tu gde sam, vrlo čvrsto uveren u ispravnost svojih političkih stanovištva - kazao je Đukanović.

Đukanović je dodao i da ga ne iznenađuju indicendti, kao ni "necivilizacijski momenti" sa slavlja pobede tri do juče opozicione partije.

On je rekao da su u Crnoj Gori kao i u regionu suprotstavljena dva pristupa - prozapadni kurs sa jedne i nazadni nacionalistički sa druge strane koji je sada probuđen.

- Incidenti nisu nikog iznenadili, slavlje još manje. Razloga za slavlje uvek ima, ali to slavlje podrazumeva i civilizovan odnos prema drugim građanima i potrebi očuvanja stabilnosti Crne Gore. Mi smo sinoć prisustvovali jednom izlivu netolerancije, agresije, primitivizma, pokušaja obračuna sa ljudima koji drugačije misle - rekao je Đukanović.

On je ocenio da je ne samo u Crnoj Gori već u regionu u celini još živa dva pogleda na budućnost regiona – jedan je onaj kojeg personifikuje dosadašnji sastav vlasti u Crnoj Gori, kao manje-više u svim državama regiona, koji budućnost vidi u evropskom sistemu vrednosti u evropskim i evroatlantskim integracijama.

- Nasuprot tome je kao što vidimo još uvek vrlo živahan onaj nacionalizam iz 90-ih godina, koji je u novim okolnostima, zahvaljući novim podsticajima probuđen i koji sad pokušava da okrene točak istorije unatrag - rekao je on.

Na pitanje može li to, on je odgovorio da misli da ne može.

 

Izvor: informer.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano