MILOVA MAFIJA SE VRAĆA NA VLAST?! NEVIĐENA DRAMA U CRNOJ GORI: Formiranje novih partija ide u prilog DPS-u

Najavljena osnivanja novih partija u Crnoj Gori jedino mogu da idu na ruku DPS-u i Milu Đukanoviću, u susret novim izborima.

Najavljena osnivanja novih partija u Crnoj Gori jedino mogu da idu na ruku DPS-u i Milu Đukanoviću, u susret novim izborima.

Jasno je da nove partije, ukoliko dođe do njihovog formiranja, neće svojim programom i delovanjem udariti na biračko telo DPS-a, već će doći do nove prekompozicije unutar dugogodišnjih opozicionih birača, odnosno, sadašnje većine. To je preko dve decenije već viđen scenario, svaka nova partija koja je osnovana samo je indirektno pomagala DPS-u i razbijala kakvo takvo jedinstvo u bloku koji se decenijama suprotstavlja DPS-u.

Usitnjavanje tog biračkog tela, na ruku može ići samo DPS-u i Đukanoviću i samo zlonamerni to ne vide. Niko ne sumnja u dobre namere onih koji miale da osnivanjem novih partija mogu pobediti DPS, ali je realnost surova i drugačija.

 
 

Sadašnju parlamentarnu većinu čini više od 10 stranaka i udruženja i svaka nova partija na tom fonu značila bi razbijanje mukom stečene većine koja je porazila DPS.

Zato je logično, da se umjesto formiranja novih partija, oni koji to žele, priključe i ojačajaju neku od 10 partija ili Udruženja koja sada čine većinu i tako neće doći do razbijanja tog biračkog tela. Ako im je cilj da se DPS ne vrati neće dodatno deliti ovaj podeljeni narod.

Laicima je jasno da bilo koja nova partija ne može oko sebe okupiti dovoljan broj glasača da sama pobijedi na izborima, već samo može doći do prekompozicije glasova unutar istog biračkog tela, pa DPS može da trlja ruke, jer tako nešto samo njima ide na vodenicu. Svaka nova partija, to je suludo pomisliti, ne može potpuno ugasiti DF, SNP, Demokrate ili bilo koju drugu partiju koja bitiše na političkoj sceni, već samo može da čupne od njih manji ili veći broj glasova, a što za cilj može imati homogenizaciju birača DPS-a kojima se ponovo otvara mogućnost povratka na vlast što se ne sme dozvoliti.

Kao što se nekad iz SNP-a prelivalo u DF, iz DF-a u Demokrate i tako u krug, tako bi se osnivanjem novih partija samo prelivalo iz jednu u drugu partiju, isto biračko telo. I ne zaboravite koliko će samo ljudi otići u apstinenciju zbog novih podela u istom biračkom tijelu. Ako je to i dalje nekome cilj, neka je sa srećom u oba doma.

Međutim, bojimo se da su neki opijeni slavom sebi ga cilj odredili da gase postojeće partije koje čine većinu, da se obračunavaju između sebe, a zaboravljaju da DPS vreba iz prikrajka svaku šansu za povratak.

Zato, dok još ima vremena, treba odustati od bilo kakve igre koja za krajnji cilj može imati štetne posledice po društvo, odnosno, ne sme se otvoriti mogućnost za povratak mafijaške hobotnice na vlast.

Najpoštenije je izgurati ovaj pun mandat, razvlastiti DPS po dubini i širini, pa tek onda razmišljati o daljim političkim potezima. Pravljenje bilo koje partije u narednih godinu ili dve, znači mogućnost povratka DPS-a na vlast.

I znamo da će sada lavina optužbi da krene na nas, "analitičari", serdari i ostala bratija čeka da po direktivi krene u frontalni napad, jer napisasmo istinu, a nas iskustvo uči da svako pravljenje nove partije znači nove podjele među istim ljudima.

Ko to ne vidi, taj nikome ne misli dobro, a ponajmanje sebi!

srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: