Mitropolit Amfilohije odgovorio Đukanoviću
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je odlazećoj crnogorskoj vlasti da ne prijeti da će da ruši i odlazi u šume "jer su rušitelji otišli u nepovrat".

 

Mitropolit Amfilohije - crni bombarder portal

 

Kako su prenijele današnje podgoričke Vijesti, mitropolit Amfilohije se "pomolio da im Bog vrati razum, te ponovio da neće odustati da bude obnovljena svetinja na Lovćenu i da bude izgrađen hram Svete Trojice iznad Cetinjskog manastira".

- Crkva Božja je stradala kroz vijekove, strada i danas. Sami znate kakvo je gonjenje crkve bilo u ono vrijeme, kada su vladali bezbožnici, koji su rušili i odgonili narod od crkve. Zabranjivali da se ide Božjim putem. A ovi koji su do sada vladali Crnom Gorom, oni su njihovi nasljednici koji su obezboženi htjeli da stvaraju svoju crkvu - naveo je on.

Mitroplit Amfilohije je ocijenio da je riječ o "bezumlju" jer s jedne strane to "svjedoči da je u njihovoj svijesti prisutno da bez crkve, Hristove, pravoslavne crkve nema opstanka ovoj državi, ovom narodu... samo što nisu shvatili da treba da se vrate toj crkvi, Božjoj, pravoj istinskoj".

On je rekao "daj Bože i ove koji su sljedbenici Marksa i Engelsa, Broza, da i njima Bog vrati razum".

- To što traže neku crkvu, to je pokazatelj da imaju nečega u sebi dobroga i blagoslovenoga, samo ako to dobro i blagosloveno prihvate i vrate se svojim precima Petrovićima. Ne prijeteći da će da ruše, da bježe u šume i da odatle nastave rušenje - rekao je mitropolit i dodao da će "dati Bog da se obnovi i srušena svetinja na Lovćenu Svetog Petra Cetinjskog" i druge svetinje.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je u petak da će, ako bude potrebno, "braniti Crnu Goru i iz šume, kao što su to činile generacije predaka".

- Branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao, i iz šume, nećemo se valjda tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka. Kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vijekove, otkud Crnoj Gori deset vijekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego oružjem, u šumi - rekao je Đukanović u intervjuu za Fejs TV.

izvor: rtrs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano