MITROPOLIT AMFILOHIJE SLUŽIO U KUČIMA, PA POSLE IZNENADIO SVE PRISUTNE: Zapevao pesmu o Kosovu (VIDEO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije posetio je danas selo Brskut, u Kučima, povodom slave crkve Roždestva Presvete Bogorodice, gde je služio liturgiju.

 

Tokom proslave sa meštanima tog sela, na iznenađenje i oduševljenje prisutnih, zapevao i pesmu o Kosovu.

Inače, mitropolit Amfilohije je posle liturgije poručio da poštuje vlast, ali da nije svaki vlastodržac za poštovanje.

„Ja poštujem vlast, ona je priziv na poredak među ljudima. Međutim, nije svaki vlastodržac za poštovanje, on je za poštovanje kao čovek, ali ne i njegov zločin i njegova ideologija lažna i bezbožna. Ne može biti za poštovanje ona ideologija koja odriče Boga, koja se odriče večnog i neprolaznog ljudskoga dostojanstva“, istakao je mitropolit Amfilohije.

Security Check

null

On je rekao da se hramovi grade u ime Gospoda i da pripadaju svima zemaljskim narodima, prvenstveno onima čiji su ga preci sagradili: Brskućanima, Bratonožićima Ljevorečanima, Crnogorcima, Srbima, ali i Rusima i Kinezima i Latinoamerikancima...

„To je ono što je najvažnije i najbitnije danas u naše vreme kad je ponovo zavladalo bezumlje, kada hoće i Crkvu Božiju, taj Božiji narod da dele po svojim partijskim opredeljenjima, zaboravljajući da su osnovne dve zapovesti: Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom mišlju svojom i Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe, a svaki čovek na zemlji je naš bližnji, naš brat i i večni sabrat“, kazao je mitropolit Amfilohije, prenela je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Kurir.rs/Sputnik

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano