MONSTRUM - Podignuta optužnica protiv oca: Ubio bebu jer je plakala, šamaro je dijete do smrti

Podignuta je optužnica protiv Mišela Tota (30) iz Vršca od strane višeg javnog tužilaštva u Pančevu zbog sumnje da je u junu prošle godine na smrt pretukao svoje jednomjesečno dete.

Usprkos činjenici da je beba koju je tukao Tot preminula, on se ne tereti za ubistvo, već za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom, za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina.

U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, Totu se na teret stavlja da je od početka juna meseca prošle godine do 25. juna u Vršcu u više navrata primenom nasilja "ugrozio telesni integritet" svog sina rođenog 3. maja te godine.

 

- On je u situacijama kada je novorođenče plakalo, u više navrata istom zadavao snažne udarce šakom ruke po licu i potiljku nanijevši mu teške tjelesne povrede opasne po život,  navode u Tužilaštvu.

Kako objašnjavaju, a šta se navodi u optužnici, dijete je 7. avgusta, nakon poslednjih povrijeđivanja od 24. do 25. juna, preminulo u Inistitutu za majku i dijete.

- Novorođenče je preminulo usljed oštećenja za život važnih moždanih centara, objašnjavaju u Višem javnom tužilaštvu.

Tot je priznao da je šamarao dijete jer mu je smetao njegov plač. Kako 25. juna ujutro (nakon dva dana udaranja) beba više nije plakala, već je bila u komatoznom stanju, Tot i majka bebe, Tamara M. odveli su ga kod ljekara koji su primetili hematom na glavici odojčeta i obavijestili policiju. Otac je odmah uhapšen i od tada je u pritvoru. Kako je nakon smrti dečaka pričala porodica njegove majke, ona je bila u strahu od Tota.

Ostaje u pritvoru

Kako navode u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu Mišel Tot se i dalje nalazi u pritvoru zbog činjenice da mu se na teret stavlja krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora preko 10 godina. Takođe, pritvor mu je produžen i zbog uznemirenja javnosti.

- Nekoliko puta je pominjala da će da ga prijavi policiji za nasilje. Međutim, nije smijela to da uradi jer joj je pretio, ispričala je ranije baka ubijene bebe.

Ona je tada ispričala i da je Tot volio da popije, ali da ne zna da li je bio pijan kada je šamarao, u tom trenutku jednomjesečno, dijete, prenosi Kurir.

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor:
Najpopularnije
јун 5, 2020, 12:01 по подне - вук