Moskva ispostavila Vašingtonu račun za humanitarnu pomoć
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Rusija je isporučila Americi račun na nešto više od 600.000 dolara za humanitarnu pomoć koju joj je dostavila u borbi protiv koronavirusa, pošto je Amerika postavila pitanje koristi te pomoći, objavio je moskovski dnevnik Komersant.

Komersant navodi, pozivajući se na ABC News, da je Rusija dostavila SAD 45 aparata za mehaničku ventilaciju pluća, maske koje potpuno prekrivaju lice, medicinske rukavice, zaštitnu medicinsku odjeću.

List navodi da dostavljeni aparati za vještačku ventilaciju pluća nisu predviđeni za napon u mreži od 110 volti, koliko je u Americi, već za 220.

Navodi se takođe da nije jasna funkcija dostavljenih zaštitnih maski M-95, koje odgovaraju vojnim standardima od bioloških i hemijskih napada, pošto su medicinarima neophodne maske sa klasom zaštite 95.

Komersant podsjeća da je portparol Kremlja Dmitrij Peskov naveo da je isporuka Americi "humanitarna", a da je rusko Ministarstvo spoljnih poslova Rusije na društvenim mrežama postavilo saopštenje o tome sa haštegom #RussiaHelps.

U isto vrijeme, dodaje list, američki Stejt Department je isticao komercijalni karakter te pomoći.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano