Može da bude i SMRTONOSNO: Kristijan je ušao u Zadrugu uprkos OZBILJNOM zdravstvenom problemu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kristijan Golubović se uputio na imanje u Šimanovcima, iako mu je navodno rečeno da ne sme da se izlaže stresu, i time stavio zdravlje na kocku.

Usled stresa i nedostatka sna, koksaki virus, koji je preležao, mogao bi da bude poguban po njegovo srce. On je otvoreno govorio o svojim zdravstvenim problemima, ali je pokušao da sakrije problem sa srcem, te je zbog preležanog koksakija nosio holter koji mu je snimao srce 24 sata dnevno. Prema rečima doktora koji je lečio Kristijana, prisutna je strepnja svih njegovih članova porodice da bi mogao da doživi infarkt i na mestu ostane mrtav:

- Kristijan je jak, ali nije zdrav kao dren i ja mu to stalno govorim. On ume da pretera sa treningom, što nikako ne sme jer mu srce ne radi punim kapacitetom i to može da bude opasno. I sam zna da mu, kad god pretera sa vežbanjem, krene aritmija i da se loše oseća posle toga. Imao je problema sa tahikardijom i preležao je nimalo naivan virus koksaki koji mu je oslabio rad srca. Čak mu je bila preporučena i intervencija, ali je odbio. Kristijan u sekundi može da umre.

Doktor Miljko Ristić, kardiohirurg sa Instituta za kardiovaskularne bolesti na Dedinju, kaže da je koksaki virus jedan od poznatijih uzročnika oboljenja srca i da tu nema pravila.

 
 

- Virus napada i mlade i stare, i ne pravi razliku među muškarcima i ženama. Podložniji su ljudi njegove starosne dobi. Činjenica je da tu glavnu ulogu u odbrambenim sposobnostima organizma ima imunitet. Ne može on mnogo da utiče na svoj imunitet, ali u svakom slučaju, važan je san. Neke fiziološke studije pokazuju da je zdrav san veoma važan u sticanju prirodnog imuniteta. To bi značilo da svaka odrasla osoba treba da spava kvalitetnim snom bar šesto do osam sati - kaže doktor Miljko Ristić.

Srbija.danas

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano