Može li se prva milijarda zaraditi prije 30-te godine? Oni su pokazali da je moguće
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Može li se prva milijarda zaraditi prije 30-te godine? Oni su pokazali da je moguće

Ovo je popis deset milijardera s liste Business Insidera na kojem dominiraju osnivači i šefovi tehnoloških kompanija.

Na Business Insideru istražili su koliko su neki od današnjih najvećih svjetskih bogataša imali godina kada su probili granicu od milijardu dolara, a prvi na toj listi, nije teško zaključiti, jest osnivač i šef Facebooka. Ovo je popis deset milijardera s liste Business Insidera na kojem dominiraju osnivači i šefovi tehnoloških kompanija:

10. Oprah Winfrey – poznata američka voditeljica danas je teška 2,5 milijardi dolara, a barijeru od milijarde probila je 2003. kada je imala 49 godina. U povijesti će ostati zapamćena kao prva crnkinja koja je samostalno zaradila prvu milijardu dolara, posebno su istaknuli na Business Insideru.

9. Meg Whitman – klubu milijardera pridružila se nešto ranije nego Oprah, 1998. godine kada je imala 42 godine, dok sada njena vrijednost iznosi 5,1 milijardu dolara. Whitman je bila izvršna direktorica eBaya i Hewlett-Packarda, a trenutačno je šefica streaming servisa Quibi. Njeno je bogatstvo premašilo milijardu nakon izlaska eBaya na burzu.

8. Richard Branson – ako Bransona pitati gdje je bio 91., reći će vam – tada sam zaradio svoju prvu milijardu. Tada je imao 41 godinu, a sljedećih 19 godina njegovo se bogatstvo popelo na 4,6 milijardi.

7. Elon Musk – danas se bogatstvo ekscentričnog osnivača Tesle i SpaceX-a i jednog od osnivača PayPala približava cifri od 70 milijardi dolara, a svoj prvi milijarderski korak napravio je 2012., kada je imao 41 godinu.

6. Mark Cuban – poznati investitor kojeg ljubitelji NBA poznaju kao vlasnika Dallas Mavericsa u klub milijardera ušao je godinu dana mlađi u odnosu na Muska i Bransona. Bilo je to 1998. godine nakon što je prodao kompaniju Broadcast.com.

5. Jeff Bezos – najbogatiji čovjek na svijetu postao je milijarder 1999. godine kada je imao 35 godina. Neki analitičari govore kako je on najbolji kandidat da jednom postane i prvi svjetski bilijunaš, iako su šanse da bi se tako nešto zaista moglo i dogoditi jako male.

4. Bill Gates – u klub milijardera ušao je kada je imao 31. godinu. U to vrijeme, 1987. godine, bio je najmlađa osoba u povijesti čija je vrijednost premašila milijardu dolara.

3. Larry Page – na krilima izlaska Googlea na burzu 2004. Page je postao milijarder. Tada je imao 30 godina.

2. Evan Spiegel – suosnivač i šef Snapchata milijarder je postao prije pet godina, a danas ovaj 30-godišnjak vrijedi 4,5 milijardi dolara.

1. Mark Zuckerberg – teško da će netko tako skoro zamijeniti šefa Fejsa na mjestu osobe koja je najmlađa probila granicu od milijarde dolara. Kada je postao milijarder, Zuckerberg je imao samo – 23 godine.

Izvor: poslovni. hr

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano